Çağdaş Avukatlar Derneği’nden Malatya Barosu’na Ziyaret

Çağdaş Avukatlar Derneği’nden Malatya Barosu’na Ziyaret

Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Avukat Yusuf Sürücü ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Baro Başkanı Enver Han’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.
Ziyarette konuşan Malatya Baro Başkanı Enver Han, Malatya Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ben de aynı zamanda Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği üyesiydim. Hali hazırda Malatya Baro Başkanlığını yürütüyorum. Biz Malatya Barosu olarak hukukun sorunlarını, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü koruyan, gündeme getiren tüm avukat derneklerimizin yanındayız. Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği, Malatya Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği, Hukukçular Derneği de Malatya’da çok iyi çalışmalar yapıyorlar. Mesleğin sorunlarını gündeme getirmekteler. Dolayısıyla Malatya’da hukukun sorunlarıyla ilgilenen tüm derneklerimizi önemsiyoruz. Bu anlamda Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Yusuf Sürücü ve yönetim kurulu ve diğer üyeleri çok iyi çalışmalar yapıyorlar. İnsan hakları ihlallerini gündeme taşımaktalar. Ülke gündemindeki hukuki problemlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirmektedirler. Kendilerine çıkmış oldukları bu yolda başarılar diliyorum. Yönetim kurulu ve üyelerini de tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
“BAROYU ÇOK ÖNEMSİYORUZ”
Malatya Çağdaş Avukatlar Derneği (ÇAVDER) Başkanı Avukat Yusuf Sürücü, Özgürlüğü, adaleti, insan hak ve hukukunu savunan bir dernek olarak Malatya Baro Başkanı Enver Han’a hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, bu ziyaretten onur duyduklarını söyledi. Sürücü, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Öncelikle kendilerine başarılar dileyerek, yeni başkanımız ve yönetimini tebrik ediyoruz. Baro, tüm toplumunun sorunlarıyla yakından ilgilenen bir meslek örgütüdür. Baro, kamu gücünü temsi eden, emniyet müdürlüğü, sağlık müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü kadar önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü baro da aynı zamanda kamu hizmeti yapmaktadır. Ülkemiz çok ciddi hukuki ihlallerin yaşandığı bir yerdir. Hukukun temel ilkelerini, evrensel hukuk ilkelerini gündeme getirerek iktidara, kamu kurumlarına yol gösterme ve yeri geldiği zamanda yaşanan sorunların çözüm yollarını göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda baroyu çok önemsiyoruz. Bizler Malatya Çağdaş Avukatlar Derneğini oluşturan 70 üye olarak aynı zamanda Malatya Barosunun üyeleri olarak, baromuzun hak ve hukuk yönünde yaptığı çalışmaları destekliyoruz. Ayrıca mesleki sorunlarımızı, mesleki ve sosyal haklarımızı savunma anlamında yapılan çalışmaların her zaman yanında olacağız. Malatya Baromuzda yaklaşık 500 avukatın bulunduğu bir durumda her bir avukat hakkının baro tarafından savunulması, aynı zamanda topluma verilen avukatlık hizmetin de daha iyi bir şekilde yerine gelmiş anlamına gelecektir.”
Yapılan konuşmalardan sonra Malatya Baro Başkanı Enver Han ve Malatya Çağdaş Avukatlar Dernek Başkanı Yusuf Sürücü ve dernek üyeleri toplu fotoğraf çektiler.