Çanakkale’de 100. Yıl Çalişmalari

Çanakkale’de 100. Yıl Çalişmalari

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Erdener Can, Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kapsamında 2015 yılını dolu dolu geçirmek üzere bir takım hazırlıklar yapıldığını söyledi.
AK Parti İl Başkanı Erdener Can, katıldığı bir televizyon programında, 2015 yılı çalışmalarını değerlendirdi. Özellikle 24 Nisan’da 100’ü aşkın devlet liderinin Çanakkale’ye geleceğini söyleyen İl Başkanı Erdener Can, “24 Nisan bizim içinde çok önemli bir tarih. Başbakanımız, Yalçın Akdoğan ve ekibi bu konuda çalışmalar yapıyor. Muhtemelen o tarihte cumhurbaşkanımızın da katılması söz konusu olabilecek. 36 ülkenin dışında belki 100’ü aşkın devlet lideri Çanakkale’de olacak. Biz bundan çok mutluluk duyuyoruz, gurur duyuyoruz. Aslında 2015 yılının dolu dolu geçeceğini düşünüyoruz. Bizde teşkilat olarak bunun içinde yer almak, bu mutluluğu yaşamak istiyoruz. Bizde elimizden geldiğince bu konuda katkımızı, desteğimizi vermek istiyoruz” dedi.
Gelibolu için Alan Başkanlığının kurulduğunu ve 2015’te bütün yıla sarih olacak şekilde kutlamalar olacağını söyleyen Can, “Koca Çimen Tepe’de, Anafartalar’da yeni şehitliklerin yapılması gündemde. Bu konuda hükümetimiz yoğun bir çaba sarf ediyor. 18 Mart’tan itibaren coşku içinde kutlayacağımız, çok güzel etkinliklerin olacağını düşünüyorum. Kültür Bakanlığımızda bu işe yoğun bir gayret sarf ediyor. Ancak Çanakkale Belediyesi bunun hiçbir noktasında yok. Biz Anafartalar ruhu diyoruz. Bunu bütün Türkiye’ye hatta Osmanlı coğrafyasına yayılmasını temenni ediyoruz. Aslında Anafartalar ruhu sadece bir savaş ruhu değil. Anafartalar ruhunda Türkiye’nin her noktasında Osmanlı coğrafyasında her noktadan farklı dilde konuşan, farklı inanca sahip insanlar gelmiş, omuz omuza beraberce, kardeşçe şehit olmuşlar. Niçin? Memleket için, memleket sevdası için sanırım Çanakkale Belediyesi Anafartalar ruhunun, boğazın öteki yakasından bu tarafa geçerse kendilerini boğacağından korkuyorlar. Bunun endişesi içindeler. O yüzdende bu konuda hiçbir çaba göstermiyorlar. ‘Bizim görevimiz değil’ demek topu taca atmaktan başka bir şey değil. Bir sezen aksu için 50 bin- 100 bin lira, festivaller için çok ciddi bütçeler harcayabilen Belediye bunlar içinde kaynak ayırabilir, etkinlikler yapabilir. Ancak ben bu konuda samimi görmüyorum kendilerini. Çanakkale Belediyesinin bu etkinliklerin tamda içinde olması gerekirdi. Bu konuda çokta eksik buluyorum kendilerini, samimi görmüyorum” diye konuştu.
2015 yılının Çanakkale’nin tanıtımı açısından da son derece önemli olduğunu söyleyen Can, “Sadece 2015 yılında değil, devam eden yıllarda da Çanakkale ruhunun bütün Türkiye ye yayılmasını, Anafartalar ruhunun bütün benliklerde hissedilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeyi düşünüyoruz. Buradan akademisyenler, alan kılavuzlarımız 81 ile dağılarak Çanakkale’yi anlatacaklar. Bu tabi bizim için paha biçilmez bir reklam. Şehitlerimize de sahip çıkmamız noktasında da en iyi yöntem olduğunu düşünüyorum. Biz Çanakkale’yi önce Türkiye’ye daha sonra dünyaya anlatmak istiyoruz. Çanakkale’ye hizmette bulunan kişi, kurum, kuruluş kim varsa bizde sonuna kadar onların destekçisiyiz. Bu konuda partizanca yaklaşmıyoruz. Kim Çanakkale için bir şeyler yapıyorsa, biz sonuna kadar arkasındayız” dedi.