Çanakkale’de Toprak Kayması Evleri Boşalttı

Çanakkale’de Toprak Kayması Evleri Boşalttı

Çanakkale’de bir köyde meydana gelen toprak kayması nedeniyle 3 hane evlerini boşaltmak zorunda kalırken, toprak altında kalan arı kovanları telef oldu.
Çanakkale’nin Biga ilçesine bağlı Yenimahalle köyünde meydana gelen toprak kayması yaşandı bazı vatandaşlar evlerini terk etmek durumunda kaldı. İlçeye 20 kilometre mesafede bulunan köyde gece meydana gelen toprak kayması maddi hasara yol açtı.
Yenimahalle köyü azası Mustafa Kaçar, köyde bulunan sebze ve meyve bahçelerinin bir anda kayarak yok olduğunu söyledi. Kaçar, 100 kişinin yaşadığı köyde toprak kayması sebebiyle 3 ailenin evlerini terk etmek zorunda kaldığını, arazilerinin tamamen kullanılamaz hale geldiğini ifade etti.
Evini terk etmek durumunda kalan Ahmet Etik, "Gece yarısı büyük bir gürültü ile uyandık. Toprak kaymaya başlamış evimize kadar dayanmış. Bahçemde on beş kadar erik ağacım vardı onların kökleri toprağı tutmuş. Zeytin ağaçları ise toprak altında kaldı. Bahçemde bulunan 15 kovan arıdan 9 kovanını toprak altından çıkardım. 5 kovanım daha toprak altında kaldı. Arılarıma bir şey olmamış. 63 yaşındayım ilk kez böyle bir olay ile karşılaştım" diye konuştu.