Chp Kırklareli Milletvekili Dibek, Kırklareli’deki Boğulma Olaylarını Tbmm’ye Taşıdı

Chp Kırklareli Milletvekili Dibek, Kırklareli’deki Boğulma Olaylarını Tbmm’ye Taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek Kırklareli’de yaşanan boğulma olaylarını TBMM’ye taşıdı.
CHP’li Dibek İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Karadeniz’in çok sayıda sahilinde olduğu gibi Kırklareli’nin Vize ilçesi Kıyıköy’de ve Demirköy ilçesi İğneada’da da denizde boğulmalar meydana geldiğini, Ramazan Bayramı’nda 4 vatandaşın bu sahillerde boğulduğunu ifade etti.
Dibek ölümlerin önüne geçilmesi için Bakanlığın, AFAD’ın ve belediyelerin koordineli çalışması gerektiğini belirterek, Bakan Ala’ya "Kırklareli Kıyıköy ve İğneada, Tekirdağ’a bağlı Kastro ile İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde kaç cankurtaran görev yapmaktadır? Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy ve İğneada, Tekirdağ’a bağlı Kastro ile İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde görev yapan cankurtaranlar hangi kurum ve kuruluşlara bağlı çalışmaktadır? Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy ve İğneada, Tekirdağ’a bağlı Kastro ile İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde her sene boğulma vakaları olduğu halde etkili çözümler neden alınamamaktadır? Kırklareli’ne bağlı Kıyıköy ve İğneada, Tekirdağ’a bağlı Kastro ile İstanbul’a bağlı Karadeniz sahillerinde yıllar itibari ile kaç boğulma vakası görülmüştür?" sorularını yönlendirdi.