Clk’dan "kızının Borcu Yüzünden Elektriği Kesilen Baba" Açıklaması

Clk’dan "kızının Borcu Yüzünden Elektriği Kesilen Baba" Açıklaması

CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş., basın yayın organlarında yer alan "Kızının borcu nedeniyle babasının elektriği kesildi" başlıklı haberle ilgili açıklama yaptı. Haberin gerçeği yansıtmadığı ileri sürülen yazılı açıklamada şirketin faaliyetlerinin yalnızca şirketi değil toplumu da etkilediğinin bilinci ile uyumlu, şeffaf ve güvene dayanan bir işbirliği sağlamak için çalışıldığı belirtilerek " Şirketimiz bütün işlemlerini EPDK’nun yasal çerçevelerini ve kapsamlarını belirtmiş olduğu ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde yapmaktadır. Hiçbir işlemimizin usul ve yasaya aykırı bir şekilde yapılması söz konusu dahi olamaz." denildi.
Bu tür haberlerin kamuoyunu yanlış yönlendirme kastı ve gayesi ile olduğu iddia edilen açıklamada haber ve bilgilendirmelerin güncel olmadığı ileri sürüldü. Haberlerin şirket yönetimini ve çalışanlarını rencide edecek şekilde yayınlandığı ileri sürülen açıklamada " Bu haber ve bilgilendirmeler nedeniyle şirketimizin şahsi ve ekonomik menfaatleri zarar görmekte, ticari itibarı zedelenmektedir. Şirketimizin uygulamalarında medyaya ve internet sayfalarına yansımış olan fatura borcundan dolayı sayacın sökülmesi, kızının borcu nedeniyle babasının elektriği kesilmesi ve bu minvaldeki işlemlerin yapılması kesinlikle yer almamaktadır, şirketimiz şimdiye kadar ki bütün işlemlerini hukuka, kanunlara ve yasal çerçevesi belirtilmiş olan ilgili mevzuatlara uygun bir şekilde yapmıştır ve halen aynı hassasiyet ve ihtimam ile yapmaktadır." denildi.
AÇIKLAMAYA KONU OLAY
Muzaffer Şimşek isimli vatandaş CLK’nın borcu olmadığı halde elektriğini kestiği şikayetiyle tüketici başvuru merkezimize gelerek şikayette bulunmuştu. Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkan Yardımcısı Haluk Atasoy, CLK’nın borçsuz abonenin elektriğini kesmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek “ Bu son derece yanlış, hukuksuz ve etik olmayan bir uygulamadır. Elektrik dağıtım şirketi hiçbir şekilde borç kendisinin dahi olsa bir aboneliğinin borcu yüzünden bir diğer aboneliğinin elektriğini kesemez. Hal böyle iken borcu olmayan bir abonenin elektriğinin kesilmesinin hiçbir şekilde izahı bulunmamaktadır. ” demişti.
MEVZUAT NE DİYOR?
Haluk Atasoy, söz konusu olayla ilgili mavzuatı da şu şekilde açıklamıştı: "Dağıtım sistemine bağlanmak isteyen veya bağlı olan tüketiciler ile bu tüketicilere bağlantı anlaşması, perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma kapsamında hizmet veren dağıtım şirketlerine uygulanacak standart, usul ve esasların düzenleyen 8 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazete de yayınlanan elektrik piyasası müşteri hizmetleri yönetmeliğinin zamanında ödenmeyen borçları düzenleyen 15’nci maddesinin 7’nci fıkrasında Tüketicinin bir perakende satış sözleşmesinden kaynaklanan borcu nedeniyle, aynı tüketicinin başka bir perakende satış sözleşmesine konu kullanım yerinin elektriği kesilemez.”