Dahot, Makedonya Pirinç Festivaline Davetli Olarak Katıldı

Dahot, Makedonya Pirinç Festivaline Davetli Olarak Katıldı

Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT) 2-6 Ekim 2014 tarihleri arasında Makedonya’nın Kochani kentinde düzenlenen 35. Uluslararası Pirinç Festivaline davetli olarak katıldı.
Didim Halk Oyunları Topluluğu (DAHOT Yıldızlar Halk Oyunları ekibi 2-6 Ekim 2014 tarihleri arasında Makedonya’nın Kochani kentinde düzenlenen 35. Uluslararası Pirinç Festivaline davetli olarak katıldı. 38 kişilik DAHOT ekibi 8 ayrı ülkeden ve Makedonya’nın çeşitli İllerinden festival için gelen 14 halk oyunları ekibi içerisinde yer aldı. Katılım sağlanan festivalle ilgili bilgiler veren DAHOT Derneği Başkanı İlyas Aydur “Festivalde ilçemizi ve ülkemizi layıkıyla temsil ettik. Katılımcı grupların ve Kochani halkının ilgi odağı olduk. Üst düzey bir organizasyondu ve çok başarılı geçti. Şehrin girişinden karşılanmamıza kadar ki sürede bizlere misafir eden Kochani Beleidye Başkanına, Meclisine, Belediye çalışanlarına ve evlerinde bizleri misafir eden ailelere ve Kochani derneği başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyoruz" dedi.
Aydur festival kapsamında Pirinç hasadı sonrasında köylülerin katılımıyla köy meydanında yöresel el işi ürünler ve hediyelerin binlerce kişiye ikram edildiğini belirterek “2015 yılında Didim Uluslar arası 23 Nisan Çocuk Festivali düzenleyecek derneğimiz yurt dışında 4 ülkeden çocuklarını ağırlamak için çalışmalarını yürütüyor” diye konuştu.