Dbp’nın Yürüyüşünde Trene Pkk Flaması Astılar

Dbp’nın Yürüyüşünde Trene Pkk Flaması Astılar

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından Cizre olaylarına ilişkin düzenlenen yürüyüş esnasında bir grup, seyir halindeki trene PKK flaması ve Abdullah Öcalan’ın posterini astı.
Şırnak’ın Cizre ilçesinde 6 kişinin ölümüne neden olaylara dikkat çekmek amacıyla DBP Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından yürüyüş düzenlendi. Parti il binasından Demokratik Toplum Kongresi binasına kadar yapılan yürüyüşe HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanları Ali Şimşek, Hafize İpek, parti yöneticileri ve kalabalık grup katıldı.
Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yürüyüş güzergahı boyunca kitle Cizre’de yaşanan olaylarla ilgili sloganlar attı. Olaysız bir şekilde yapılan yürüyüş DTK binası önünde son buldu. DTK binası önünde bulunan tren rayında bekleyen partililere seslenen DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek, Cizre’de yaşanan olayları kınadıklarını dile getirerek, yaşananların provokasyon olduğunu kaydetti. Herkesin bu yaşananlara tepki göstermesi gerektiğini bildiren İpek, "Cizre’yi 1990’lar dönemine çevirmeye çalışan bu hukuk dışı, insanlık dışı saldırılardan derin endişe duyduğumuzu, bu provokasyonların halkımızın örgütlü mücadelesiyle boşa çıkarılacağından ve amacına ulaşamayacağından herkes emin olmalıdır. Bunun için bütün halkımızı bu provokasyonlara karşı tepkisini ortaya koymaya çağırıyor, bu provokasyonları yapanları kınıyor, lanetliyoruz” dedi.
İpek, konuşmasını bitirdiği esnada bir yolcu treni kalabalığın arasında ilerlemeye çalışırken grupta bulunan birkaç kişi trenin üzerine ve pencerelerine PKK flamaları ve Abdullah Öcalan’ın posterlerini astıkları görüldü.
Konuşmaların ardında yürüyüş olaysız bir şekilde son buldu.