Haberin Adresi
16° Bursa

Bursa

16°

Bursa

Salı

16°/

Çarşamba

11°/

Perşembe

12°/

Cuma

11°/

Cumartesi

10°/

Pazar

11°/

Haberin Adresi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Yerel Çorum

Defterdar Sormaz’dan Çorum Tso’ya Ziyaret

Çorum Defterdarı Ali Sormaz, Ticaret ve Sanayi Odası’na iade-i ziyarette bulundu.Ziyarette TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüşen Defterdar Ali Sormaz, Çorum’da güzel bir çalışma ortamının olduğunu söyledi.Müteşebbis...

Yayınlanma:

Çorum Defterdarı Ali Sormaz, Ticaret ve Sanayi Odası’na iade-i ziyarette bulundu.
Ziyarette TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ile görüşen Defterdar Ali Sormaz, Çorum’da güzel bir çalışma ortamının olduğunu söyledi.
Müteşebbis bir ruha sahip olan Çorumlu mükelleflerin kurallara uyarken borcuna sadık olduğunu dile getiren Sormaz, mükelleflerle Vergi Dairesi ve Defterdarlık arasında diyalogun kuvvetli olduğunu, herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti.
Vergi gelirlerinin, devlet bütçesinin en büyük gelir kalemi olduğunu ifade eden Defterdar Sormaz, Defterdarlık olarak daha fazla mükellefe ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini belirterek, mükelleflere teşekkür etti.
Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerinin aynı zamanda vergi mükellefi olduğunu hatırlatan Sormaz, “Dolayısıyla hedef kitlemiz aynı. İki kurum arasındaki karşılıklı diyalog ve işbirliğini sürdürerek ortak hedef kitlemize daha iyi hizmet edebiliriz” dedi.
KAYIT DIŞI EKONOMİYLE MÜCADELEDE ÜZERİME DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal da Çorum’un müteşebbis bir ruha sahip olduğunu, müteşebbislerinin de Çorum’da kazandıklarını yine Çorum’a yatıran, kendi ilinin kalkınmasına öncelik veren yapıda olduklarına dikkat çekti.
Ticaret ve Sanayi Odası olarak ekonominin tamamen kayıt altına alınmasını önemsediklerini belirten Başaranhıncal, “Özellikle aynı sektörde iştiraki bulunan firmalarımız için adil bir rekabet ortamı oluşturulması adına ekonominin kayıt altına alınmasını destekliyoruz. Gerek kayıt dışı ekonomi, gerekse kayıt dışı istihdam hem ülkemize, hem de kurallara tam anlamıyla uyan firmalarımıza zarar vermektedir. Bu konuda Oda olarak biz de bundan önce olduğu gibi bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

author avatar
Haberin Adresi İnternet Editörü
Haberinadresi.com internet editörü. Gündem, ekonomi, spor ve birçok konuda haberin hazırlanması ve haber okuyucularına sunulmasını sağlamaktadır.

İlgili Haberler