Demirci Kaymakamı Sezgin’e Veda Yemeği

Demirci Kaymakamı Sezgin’e Veda Yemeği

Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin’in 5 yıllık görev süresinin ardından Konya’nın Akşehir ilçesinde atanması nedeniyle ilçede veda yemeği düzenlendi.
Yemeğe Kaymakam Yalçın Sezgin ve eşi Sıla Sezgin’in yanı sıra Köprübaşı Kaymakamı Abdulkadir Çelik, İlçe Jandarma ve Garnizon Komutanı J.Ütğm. Bayram Tahanoğlu, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Demirci Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Akıncı, İlçe Emniyet Müdürü Seçkin Kındık, CBÜ Demirci Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İsmail Taşlı, Baro Başkanı ve Kızılay Derneği Demirci Şube Başkanı Av. H. Rahmi Argun, İlçe protokolü; Belediye Meclis Üyeleri; SYD Vakfı Müdürü Fikret Çelik ve Mütevelli Heyeti, Siyasi Parti ve Oda Temsilcileri ve seçkin davetliler katıldı.
Belediye Başkanı Selami Selçuk yaptığı konuşmada, “Demirci’de gelişmeyi Kaymakam Bey ile yaşadık. Kaymakam Bey gerçekten iyi bir idareci. Kaymakam Bey’e bundan sonraki yaşantılarında başarılar diliyorum. Akşehir’de görevini başarıyla yerine getireceğine inanıyorum. Bizim de hizmetlerimiz devam edecektir. Buraya katıldığınız için sizlere de teşekkür ediyorum.” dedi.
Kaymakam Yalçın Sezgin yaptığı veda konuşmasında; “Demirci’de arkamızda bir şeyler kalsın istedik. Eğer bir şeyler kalabildiyse, eserler bırakabildiysek ne mutlu bize. Ama bunları yaparken biz olarak yaptık, hepimiz yaptık. Biz birlikte bir şeyleri başardık. Dolayısıyla bu işleri yaparken bize destek olan arkadaşlarımız var özellikle onlara teşekkür etmek istiyorum. Başta en yakın çalışma arkadaşlarım kaymakamlık personeline, onlar beş yıl bizim kahrımızı çektiler, nazımızı çektiler. 24 saat bizim için, hizmet için bizimle birlikte koştular. Bütün kurumların personellerine, sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Selami Selçuk ile hiçbir zaman ayrı düşünmedik, birlikte istişare ettik ve işleri birlikte kararlaştırdık. Bu benim için çok büyük bir şanstı. Özellikle yapılan yatırımlarda biz yatırımlarla ilgili dosyayı hazırlayıp başkanımızla görüştüğümüzde hemen ilgili yerlere ulaştırma noktasında zamanla yarışıyordu. Başkanıma ve kendi ekibine gerek siyasi gerek çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Sayın Valimiz Erdoğan Bektaş’ı Cuma günü ziyaret ettiğimde ’Kaymakam Bey Demirci’de uzun süre çalıştınız vasiyetiniz ne olacak’ diye sordu. Demircililere vasiyetim; buranın meşhur sloganı var ’ya okuyacaksın ya dokuyacaksın’ Demirci dokumaya devam edecek. Halıkenti Demirci dünyanın her tarafında bir numara halısıyla daha da ilerilere gidecek. Okuma faslına gelince çocuklarımızı okutmalıyız. Devletimizin imkânları çocuğunu okutmak isteyen herkesin emrinde. Kendinize inanırsanız, güvenirseniz size destek olanlar mutlaka çıkıyor. O destek ve işbirliğiyle güzel işler başarıyorsunuz. Çocuklarınızı okutun. Onları okutursanız önleri açılacaktır. Demirci’de eğitime önem veren bir eğitim kadrosu ve eğitime destek veren bir belediye başkanı var. Vasiyetim çocuklarınızı okutun diyorum. Sizlere Allah’a ısmarladık derken helallik istiyorum, ben sizlere hakkımı helal ediyorum.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Selami Selçuk ve Manisa İl Genel Meclisi Eski Üyesi Hakkı Argun tarafından Kaymakam Yalçın Sezgin’e Demirci Halısı hediye edildi.