Denizli Sağlık Alanında Diğer İllere De Hitap Ediyor

Denizli Sağlık Alanında Diğer İllere De Hitap Ediyor

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği’ne Genel Sekreter olarak atanan Uzman Dr. Berna Öztürk, Denizli’de sağlık hizmetlerinin çevre illere de hitap ettiğini ve çok iyi bir yerde olduğunu söyledi.
12 yıldır Denizli Devlet Hastanesi’nde Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan ve bu sürenin 8 yılında aynı zamanda Başhekim Yardımcılığı görevini de sürdüren ve Denizli Kamu Hastaneler Birliği’ne Genel Sekreter olarak atanan Uzman Dr. Berna Öztürk, basın mensupları ile bir araya geldi. Denizli Devlet Hastanesi yemekhanesinde düzenlenen toplantıya İdari Hizmetler Başkanı Op. Dr. Muhammet Akçaoğlu, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. İbrahim Ekiz ve Mali Hizmetler Başkanı Ramazan Özsoy ile birlikte katılan Öztürk, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, proje ve hedeflerini anlattı.
Genel Sekreter Uzman Dr. Berna Öztürk, tüm il düzeyinde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 426 uzman hekim, 92 diş tabibi, 75 pratisyen hekim ve 2 bin 373 yardımcı sağlık personeli, 348 sağlık hizmetleri dışında personel ve bin 641 hizmet alımı personelle birlikte toplam 4 bin 955 kişiyle sağlık hizmeti verilmekte olduğunu belirtti. Genel Sekreterliğe bağlı 1 Ağız Diş Sağlığı Merkezi ve 10 hastane olmak üzere toplam 11 sağlık tesisi bulunduğunu kaydeden Öztürk, şunları söyledi:
"Yılda yaklaşık 1 milyonu acil muayene olmak üzere toplamda 3,5 milyon kişi sağlık tesislerimizden sağlık hizmeti almaktadır. İl geneli poliklinik hizmetlerinin yüzde 65’i, acil muayene hizmetlerinin de yüzde 80’i sağlık tesislerimizde verilmektedir. Denizli’de birliğimize bağlı sağlık tesislerinin sağladığı sağlık hizmetlerinin önemi çok büyük. Bu yüzden bizim birlik olarak bu yeni dönemde de amacımız, Denizli’de sağlığı daha iyi yerlere taşıyabilmek ve halkımızın en iyi sağlık hizmetini alabilmesi için sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmaktır."
Denizli genelinde sağlık hizmetleri sunumunun büyük bir kısmının kamu hastaneleri tarafından verildiğini, bunun yanı sıra Denizli’nin çevre illere de hizmet eden sağlık bölgesi konumunda olduğunu vurgulayan Öztürk, "Denizli dar alanda sağlık hizmeti vermekte olan bir il. Toplamda Kamu Hastaneleri olarak bin 485 yatağımız var. İl merkezinde Denizli Devlet Hastanesi 753 yatak, Servergazi Devlet Hastanesi 304 yatak olmak üzere bin 57 yatakla hizmet veriyoruz ve yatak doluluk oranlarımız yüksek. Özellikle Denizli Devlet Hastanesi’nde fiziki mekan yetersizliği mevcut, dar alanda birçok özellikli hizmet verilmeye çalışılıyor. 3 - 4 yıl içerisinde Denizli’de sağlık ihtiyacını karşılayacak modern yapısıyla bin yatak kapasiteli bir şehir hastanesi kurulması Bakanlığımız tarafından planlamaya alındı. Şu anda ilanda. Bu süreç tamamlanana kadar dar alanda hizmet veren hastanelerdeki yığılmayı engellemek için mevcut durumda iyileşme sağlamak önemli. Denizli Devlet Hastanemiz yüzde 95, Servergazi Devlet Hastanemiz de yüzde 80 doluluk oranında çalışan birer hastanemiz" ifadelerini kullandı.