Didim 75. Yıl Sanayi Sitesinde Tapu Müjdesi

Didim 75. Yıl Sanayi Sitesinde Tapu Müjdesi

Aydını’n Didim ilçesinde bulunan 75. Yıl Sanayi Sitesi sakinlerinin yeriyle ilgili beklediği tapu konusunda ilk müjdeli karar çıktı.
Didim’de bulunan 75. Yılı Sanayi Sitesi yeriyle ilgili ilk müjdeli karar çıktı. 75. Yıl sanayi sitesinin durumuyla ilgili olarak 75. Yıl Sanayi Sitesi Derneği esnaflarla bir toplantı düzenleyip son yaşanan gelişmelerle ilgili bilgiler verdi. Didim Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Dernek Başkanı Mehmet Şahin sanayi bulunduğu alanın mera vasfından çıkarak hazine adına tapu kaydının yapıldığı müjdesini verdi.
Şahin, var olan sanayi sitesinin alanından daha fazla bir yerin tapu kaydının yapıldığını belirterek “Artık tapu elimizde ama bundan sonra bu alanla ilgili 1/25000’lik, 1/5000’lik, 1/1000’lik planlamalar yapılacak, halihazır haritaları, ifrazı ve jeoetüdleri yapılması lazım. Mal Müdürlüğünden bu yer almamız için bunları yapmamız şart; Burası planlamaları yapılınca onaylayacak makam Turizm Bakanlığı, önümüzde de 18 aylık bir zaman dilimi var, bunları bu sürede yapamazsak hakkımız kaybediyoruz. Burada yine ön plana para meselesi çıkıyor ve bunu en kısa sürede toplamamız lazım. Tapu artık bizim ama sanayi sitesi kurulma şartıyla” dedi.
“SANAYİ SİTESİNDE ALAN BÜYÜDÜ; ESNAFLAR YERLERİ İÇİN M2’YE 1,70 KURUŞ ÖDEYECEK”
Sanayi sitesiyle ilgili alınan tapunun 393 dönümlük bir alanı kapsadığını belirten Dernek Başkanı Şahin “Kullanılan alan 166 dönüm yani esnafların durduğu alan, boş alan ise 217 dönüm (yol ve boş arsalar) biz burayla ilgili çalışma yapılması için firmalarla da görüştük. Bu çalışmalar için 260 Bin TL bir ödeme çıkıyor. Firmayla temas halindeyiz ama bu işlerin yapılması için m2’ye 1,70 kuruşluk bir ödeme çıkıyor. Yani 1 dönüm alan kullanan kişi 1700 TL ücret ödeyecek. Bu parayı kısa sürede toplamamız lazım, 18 ayda bu işleri yapamazsak yer tekrara meraya dönecek ve yıkım kararları çıkacak. 15742, 15738 ve 15739 (yolun karşısı) parseller; bu 3 parsel planlamalar olacak. Planlamaları seçim öncesinde yaparsak Turizm Bakanlığından buranın onayını almamız rahat olur düşüncesindeyim. Planlamalar yapıldıktan sonra Milli Emlak Müdürlüğü bize 2 yıl süre verdi. Ardından buranın planlamaları olacak” dedi.
Yapılan açıklamanın ardından Sanayi sitesi esnafları ödenmesi gereken miktarın bir an önce toplanması konusunda fikir birliğine varırken 31 Aralık 2014 tarihine kadar tüm esnafların üzerine düşen miktarı ödemesi konusunda karar alındı.
OT PARASINI ÖDEMEYENLERE UYARI
75. Yıl Sanayi Sitesi Dernek başkanı Mehmet Şahin, toplantıda ayrıca sanayide esnaf olarak bulunan fakat ot bedelini ödemeyen esnaflara da uyararak “Alınan Genel kurul kararınca ot parasını ödemeyenlere avukat aracılığıyla ödeme emri verilecek. Biz bunu yapmak istemiyoruz: Sonuçta aynı yerde yüz yüze bakıyoruz. Ödemeyenler bunu ödesinler, ödemezlerse şayet avukat haklarında gereken işlemi yapacak sonra neden böyle oldu diye bize gelmeyin” diye konuştu.