Dilencilerle Mücadele Devam Ediyor

Dilencilerle Mücadele Devam Ediyor

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde 2014 yılı içerisinde 236’sı Aralık ayında olmak üzere 12 aylık dönemde toplam 3 bin 574 kişiye 325 Bin 234 TL tutarında İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlendiği bildirildi.
Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, anayol, cadde, meydan, bulvar ve turistik alanlarda dilencilik yapan şahıslara yönelik çalışmalar kapsamında 2014 yılı içerisinde 236’sı Aralık ayında olmak üzere 12 aylık dönemde toplam 3 bin 574 kişiye 5326 Sayılı kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesine (Dilencilik) atfen toplam 325 Bin 234 TL tutarında İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlendiği bildirildi.
Ayrıca Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Devriye Ekipler Amirliği ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personelinin birlikte yapılan çalışmalarında ise Büyükşehir Belediyesi tarafından 835 kişiye dilencilik suçundan İdari Yaptırım Karar Tutanağı düzenlendiği kaydedildi.
Açıklamada, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kapsamında, MOBESE kameraları vasıtasıyla da dilenci olarak tabir edilen şahısların takip ve tespiti neticesinde, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin belirtilen bölgeye yönlendirilerek bu tür şahıslar hakkında gerekli işlemleri yaptığı ve bulundukları bölgeden uzaklaştırılmalarını sağladıklarını ifade edildi.
Dilencilikle mücadelede başarılı olmanın yolunun çok yönlü ve çok kapsamlı tedbirler ve projeler ortaya koymakla mümkün olacağı bildirilen açıklamada, “Sadece zabıta ve polisiye tedbirlerle bu sorunun üstesinden gelmek mümkün değildir. Vatandaşlarımızın yollarda, kavşaklarda, cami kapılarında avuç açıp dilenen şahıslara itibar etmemesi, onların bu davranışlarını pekiştirmemesi gerekmektedir” denildi.