Diyarbakır'da operasyonun izleri ortaya çıktı

Diyarbakır'da operasyonun izleri ortaya çıktı

Öldürülen 7 ve gözaltına alınan 12 IŞİD'li arasında yabancı uyruklu yok. Diyarbakır'da polisle çatışmaya giren teröristlerin bazılarının 'canlı bomba' eylemlerine hazırlandıkları iddia edildi.
Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, ölü ele geçirilen terör örgütü mensuplarının kimliklerini tespit etme çalışmaları sürerken, örgüt evlerinin çevresine yerleştirilmiş olan bazı patlayıcılar imha edildi.

KİMLİKLERİ TESBİT EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonun ardından Terörle Mücadele, Olay Yeri inceleme ve Özel Harekat şubelerine bağlı polislerin, çatışmaların yaşandığı evlerdeki inceleme ve araştırması sürüyor. Çatışmada ölü ele geçirilen ve cesetleri halen olay yerinde bulunan terör örgütü mensuplarının kimliklerinin tespit edilmesine çalışılıyor.

EVİN ETRAFINA PATLAYICI YERLEŞTİRMİŞLER


Bomba İmha Şube Müdürlüğüne bağlı uzman polisler, teröristlerin kullandıkları evlerin çevresine yerleştirilmiş olan patlayıcıları imha etti. Bu arada, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışmanın yaşandığı 3 evin kapı, duvar ve camlarına isabet eden kurşun izleri saatlerce süren çatışmanın boyutunu da gözler önüne serdi. Yangın çıkan bir evin tamamen kullanılamaz hale geldiği görüldü.

'NADİREN DIŞARI ÇIKIYORLARDI'


Mahalle sakinleri ise evlerde oturanların nadiren dışarı çıktığını ve mahalleliyle görüşmemeye özen gösterdiklerini belirterek, çatışmaların yoğunluğu sebebiyle korktukları için evlerinden dışarı çıkamadıklarını söylediler. Kayapınar ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda DAEŞ mensupları ile polis arasında çıkan çatışmada polis memurları Gökhan Çakıcı ve Sadık Özkan şehit olmuş, 5 polis memuru da yaralanmıştı. Operasyonda 7 terörist etkisiz hale getirilmiş ve 12 örgüt mensubu da gözaltına alınmıştı.

İKİNCİ HÜCRE EVİNDEN ATEŞ AÇILDI

Çatışmayla ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Buna göre Huzurevler Mahallesi'ndeki 53'üncü Sokak'taki hücre evine polislerin girişi sırasında teröristler tuzakladıkları bombayı patlattı, ardından polisle çatışmaya girdi. Bu sırada 47'inci sokak üzerindeki ikinci hücre evinden de polislere uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Bölgedeki çatışma 2 sokak üzerinde yoğunlaştı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı çalışma yaptığı evlerde çok sayıda bomba, otomatik silahlar, bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Yetkililer, kentte IŞİD'e yönelik operasyonların sürdüğünü belirtti.

SEÇİM ÖNCESİ SALDIRI İDDİASI

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki operasyonda etkisiz hale getirilen IŞİD üyesi teröristlerin, 1 Kasım'da yapılacak seçim öncesi bölgede sansasyonel saldırı gerçekleştirmeyi planladığı iddia edildi. Teröristlerden birinin üzerinde bomba düzeneği bulunduğu bildiriliyor.

ARALARINDA YABANCI UYRUKLU YOK

Etkisiz hale getirilen 7 terörist ile yakalanan 12 örgüt mensubu arasında yabancı uyruklu yer almazken, bu kişilerin Suruç, Diyarbakır ve Ankara'daki saldırılarla bağlantıları olup olmadığı araştırılıyor.