Diyarbakır’da Charlie Hebdo Dergisine Tepki

Diyarbakır’da Charlie Hebdo Dergisine Tepki

Diyarbakır’da Cuma namazı çıkışı bir araya gelen 72 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri ve vatandaşlar Hz. Muhammed (SAV), karikatürü yayınlan Charlie Hebdo Dergisi’ne tepki göstererek basın açıklaması yaptı.
Merkez Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii’nde Cuma Namazı çıkışı 72 STK temsilci ve üyeleri ile vatandaşlar Charlie Hebdo Dergisi’nin yapmış olduğu karikatüre tepki vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Aralarında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten’in de bulunduğu açıklamaya STK temsilcileri, vatandaşlar ve kadınlar katıldı. 72 STK adına açıklama yapan Mehmet Duyu, Hz. Muhammed’e son günlerde alçaklığın en yüksek perdesinden tezahür edildiğini söyledi. Duru, “Artık bu düşmanlık, devlet politikalarından öteye geçerek, kitlesel bir hal almıştır. İslam düşmanı batı, tarih boyunca İslam coğrafyasını işgal etmekle katliamlar yapmakla Müslümanlar için hayatı zindan etmiştir. İslam aleminin yer altı ve yer üstü zenginliklerini sömürmekle yetinmemiş, bir de İslam’a ve onun kutsallarına periyodik olarak hakaret ederek, hicvetmiş hakir görmüştür. Son olarak Fransa’da yaşananlar, gelinen nokta itibariyle islamofobiye sebep değildir. Görülmek istenmeyen gerçekleştirilmiş tüm zulümlerin sonucu olmuştur. Batı dünyası ektiğini biçmektedir. İfade özgürlüğü adı altında İslam’ın kutsallarına yapılan saldırılar cezalandırılmamıştır. Tersine müsamaha gösterilerek yapılan alçaklıklar ödüllendirilmiştir” dedi.
“CHARLİE HEBDO SALDIRISI BİR SONUÇTUR”
Charlie Hebdo saldırısının bir sonuç olduğunu dile getiren Duru, bunun sebeplerinin ise sır olmadığını söyledi. Duru, "Batının kirli yüzünde, kanlı ellerindeki kara tarihleri mevcuttur. Fransa, Orta Afrika, Mali, Suriye, Irak ve birçok İslam beldesinde şu anda kan akıtmaktadır. Ama öyle görünüyor ki, batı yine büyük bir kibir ve aymazlıkla, gerçekleri görmek istemiyor. Olayların sebeplerini ters yüz ederek İslam Peygamberine saldırmaya devam ediyor. Ölümlerden ders çıkarmayan batının kafirleşmiş haçlı zihniyeti, dün yine büyük bir alçaklıkla küfürlerini kusmuştur. Yaşananlara sebep olan necis küfür dergisi bir haçlı seferinin zihinsel kodlarını taşımaktadır. Yine bu dergi İslam’ın kutsallarını yeniden hicvederek, saldırılarına devam edeceğini küstahlığı ile göstermiştir. Ahlaksızca saldırılar ile İslam gençliğini tahrik etmeye devam etmektedirler. Bilinmeli ki ölümlü olayların tekerrür etmesi halinde bunun tek sorumlusu sorumsuz davrananlar olacaktır” diye konuştu.
“KÜFÜRLER SADECE FRANSA’DA DEĞİL İSLAM TOPRAKLARINDA YAŞAYAN HAİNLERLERLE DE DİZAYN EDİLİYOR”
Yaşanan tüm olaylarla beraber küfürün sadece batının merkezi olan Fransa yaşanmadığını belirten Duru, “İslam topraklarında yaşayan hainlerle dizayn ediliyor. Türkiye’de yayın yapan bazı internet siteleri ve gazetelerde Müslümanların kutsallarına saldırmayı kendilerine hak olarak görüyorlar. Fransa’da yayınlanan karikatürleri bu topraklarda büyük bir pespayelikle internet sayfalarına ve gazete köşelerine taşıyanlar İslam gençliğinin sabrı ile uğraşmakla bam teline dokunmaktadırlar. İvedilikle hukuki sürecin başlamasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Grup, yapılan basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.