Diyarbakır’da Kan Bağışı Kampanyası

Diyarbakır’da Kan Bağışı Kampanyası

Türk Kızılayı ile Memorial Diyarbakır ve Dicle hastaneleri kan bağışı kampanyası başlattı. 22-24 Ocak tarihleri arasında iki hastanede devam edecek kan bağışına duyarlı tüm vatandaşlar katılabilecek.
Diyarbakır Diclekent’te bulunan Memorial Diyarbakır ve Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Memorial Dicle Hastanesi’nde yapılan kan bağışı kampanyasında elde edilecek kanların Batman, Şırnak, Bingöl, Siirt ve Diyarbakır’daki kan merkezlerine gönderilecek.
Kan bağışıyla ilgili açıklama yapan Türk Kızılayı Güneydoğu Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Tufan Ertok, bölge kan merkezi olarak toplam 6 ilde bulunan hastanelere kan gönderdiklerini söyledi. Dr. Ertok, "Yaklaşık 55 hastanenin kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılıyoruz. Tabii bunları karşılarken çeşitli organizasyonlar düzenlemekteyiz. Memorial Sağlık Grubu ile bu yönde bir çalışma yürütüyoruz. 3 gün sürecek kan bağışı kampanyamıza duyarlı tüm halkımızı davet ediyoruz. Çünkü unutulmamalıdır ki kan bağışı hayat kurtarmak demektedir” dedi.
Memorial Diyarbakır ve Dicle Hastanesi Direktörü Dr. Taner Özcan ise, Kızılay ile böylesine anlamlı bir çalışma yürüttükleri için mutlu olduklarını belirterek, “Memorial Sağlık Grubu olarak her zaman sosyal faaliyetlere, kültür ve sanata destek verdik. Şimdi Diyarbakır’da açılan hastanelerimizde Kızılay ile ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenliyoruz ve kan bağışına destek vermeyi devam ettireceğiz. Her şeyden önemlisi kan bağışının hayat kurtardığı unutulmamalıdır. Bu yüzden herhangi bir hastalığı, rahatsızlığı bulunmayan her bireyin kan bağışına destek olması önemlidir” diye konuştu.
Kan bağış kampanyasının 24 Ocak’a kadar devam edeceği öğrenildi.