Doğa Yürüyüşüne Davet

Doğa Yürüyüşüne Davet

Çevre Derneği Başkanı Doç. Dr. Güner Sümer, vatandaşları düzenleyecekleri doğa yürüyüşlerine davet etti.
Başkan Sümer, yaptığı açıklamada, doğa yürüyüşünün stresi azaltmak, insan sağlığını korumak ve kendine güveni arttırmak için yapıldığını söyledi. Çevre yürüyüşünün doğa sporunun en hafif kollarından birisi olduğunu ve herkesin yapabileceğini vurgulayan Doç. Dr. Sümer, “Hava koşullarına uygun elbise giyildiği sürece her mevsim yapılabilir. Evde oturup televizyon seyretmek yerine yürüyüş yapmak insan ömrünü artırır” dedi.
Toplumun stres ve gerilim içinde olduğunu vurgulayan Başkan Güner Sümer, günlük çalışma ve aile hayatını insanları yorduğunu kaydetti. Beton binalar içinde hayat geçiren insanlar bunalıma sevk ettiğini ifade eden Sümer, “İnsanların gerek fiziki ve gerekse fikri yönden yürüyüşe ihtiyacı bulunmaktadır. Bu sporda yaş sınırlaması yoktur. Doğa yürüyüşü insanın iradesini ve direncini artırmaktadır. Doğa yürüyüşüne gelirken; spor ayakkabı giyilmelidir. Bir litre su alınmalıdır. Yürüyüşe uygun pantolon giyilmelidir. Havlu alınmalıdır. Hayatınızı sağlıklı ve mutlu olarak geçirmeniz için doğa yürüyüşü yaparak çevrede ve kırda çiçekler ağaçlar içinde yaşamınızı tavsiye ederiz” diye konuştu.
Sümer, yürüyüşlerin 8 Şubat, 8 Mart ve 12 Nisan pazar günleri yapılacağını, katılmak isteyenler belirtilen günlerde saat 14.00’de Kent Park Roza cafede bir araya geleceğini söyledi.