Döşemealtı’nda Selin Yaraları Sarılıyor

Döşemealtı’nda Selin Yaraları Sarılıyor

Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde iki hafta önce meydana gelen sel ve şiddetli fırtınanın yaraları sarılıyor. Antalya’yı etkisi altına alan ve saatte ki hızı 155 km’ye kadar çıkan fırtına nedeniyle kökünden sökülen ve devrilen 200 civarında ağaç Döşemealtı Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından eski haline getirildi. Ekipler Bahar Temizliği kapsamında Akasya cinsi ağaçlarda budama, Leylandi cinsi ağaçlarda ise şekil budamasına başladı.
İlçe’nin en önemli sorunlarının başında gelen yağmursuyu ve drenaj hattı eksikliği nedeniyle bir çok mahalle de evlerin ve iş yerlerinin bodrum katlarını su basarken belediye ekipleri vatandaşın mağduriyetini giderebilmek için adeta zamanla yarıştı. Vidanjör ve su pompaları aralıksız çalıştı.
200’ÜN ÜZERİNDE AĞAÇ ZARAR GÖRMÜŞTÜ
Fırtına sonrası okullar, park ve bahçeler, cadde ve sitelerde 200’ün üzerinde ağacın devrildiğini yada kökünden sökülerek kullanılamaz hale geldiğini söyleyen Başkan Genç, düzgün bir planlama ile yıkılan yada yan yatan ağaçların belediye ekipleri tarafından eski haline getirildiğini, ağaçların etrafına kurulan koruma çıtalarıyla güçlendirildiğini bildirdi.
Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler İlçe’nin tamamında ağaçlara yönelik gençleştirme çalışmalarına başladı. Vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılanan gençleştirme çalışmaları Ziraat Mühendisi’nin gözetiminde titizlikle yürütülüyor. Bahar Temizliği kapsamında 1000’in üzerinde ağacın şekil ve budama çalışmaları yapılacağı bildirildi. Belediye ekipleri Akasya cinsi ağaçlarda budama, leylandi cinsi ağaçlarda ise şekil budamalarını aralıksız sürdürüyor.