Dü Basketbol Takımı 3. Galibiyetiyle De Göz Doldurdu

Dü Basketbol Takımı 3. Galibiyetiyle De Göz Doldurdu

Dicle Üniversitesi erkek basketbol takımı, ÜNİLİG deplasmanlı turnuvasında gruptaki üçüncü maçında da elde ettiği galibiyetle göz doldurdu.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi takımı ile karşı karşıya gelen Dicle Üniversitesi takımı 87-46 gibi bir skorla maçı göğüsleyen taraf oldu. Bitlis Eren Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi basketbol takımlarını yenen Dicle Üniversitesi üçüncü galibiyetini de Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ni yenerek elde etti.
Dicle Üniversitesi öğrencilerinin sezon başından beri hiçbir takıma yenilmeden yollarına devam etmelerinin aslında Diyarbakır’ın bir başarısı olduğunu söyleyen Dicle üniversitesi Spor, Kültür ve Sanat’tan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, “Bu başarılar kentimize artı değer katıyor, daha çok sahiplenilmelidir. Çünkü Diyarbakırlı öğrenciler sportif karşılaştırmalar için gittikleri diğer kent ve üniversitelerde hem başarılarıyla hem de müsabaka öncesi ve sonrası göstermiş oldukları centilmenlikleriyle gündeme gelmektedirler. Öğrenciler, işte bu sorumluluk bilinci içinde, Diyarbakır’a artı değer katma ve olumlu algı oluşturma bilinci içinde sahaya çıktıkları için başarılı sonuçlar da alıyorlar. Bundan dolayı da baştan ulusal ve yerel basınımız olmak üzere, Diyarbakır halkının da hem Diyarbakır’da hem de il dışında yapılan spor karşılaşmalarında bu öğrencilerimize destek olması gençlerimizi daha çok motive edecektir” dedi.