Düğün Konvoyunda Bahşiş Dehşeti Davası

Düğün Konvoyunda Bahşiş Dehşeti Davası

Bahçelievler’de bahşiş almak için düğün konvoyunun önünü keserek damadı öldüren 2 kişinin yargılanmasına devam edildi.
Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Emrah A. ve Abdülkadir A. ile maktul Aziz Baş’ın nişanlısı Sevda Bulut, annesi Döndüye Baş ve babası Bekir Baş katıldı. Duruşmada tanık olarak ifade veren İlyas Ölük, olay günü bir kafede oturduğunu anlatarak, "Siyah renkli bir araç, gelin arabasının önünü kesti. Gelin arabasından inen bir kişi siyah renkli aracın şoförünü yumruklamaya başladı. Bu sırada düğün alayından başka kişiler de siyah renkli aracın yanına gitti. Kalabalık oluşunca siyah renkli aracın şoförü arabayı hareket ettirdi. Araç hareket halindeyken damat aracın yanında koşmakta ve şoföre vurmaktaydı. Olayın sonucunu göremedim. Herhangi birinin de araca sıkıştığını görmedim" dedi.
Tanık Emre Benlidayı ise, damadın siyah renkli aracın yanına gittiğini gördüğünü belirterek, "Kalabalık oluşunca siyah renkli araç hareket etti. Araç duran bir minibüse çarptı ve kaçtı" diye konuştu.
Tutuklu sanıkların avukatları, müvekkillerinin adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliye edilmelerini talep etti. Mahkeme heyeti, sanıklar Emrah A. ve Abdülkadir A.’nın üzerilerine atılı suçun vasfı, mahiyeti, mevcut delil durumu, kaçma şüphelerinin bulunması sebebiyle tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.