DÜNYA KANSER GÜNÜ’NÜN BU SENEKİ TEMASI “İMKANSIZ DEĞİL”

DÜNYA KANSER GÜNÜ’NÜN BU SENEKİ TEMASI “İMKANSIZ DEĞİL”

Dünya Kanser Günü nedeniyle, kanserle ilgili Türkiye ve dünyadan yeni veriler, yeni tedaviler, kanserden korunma ve kansere karşı toplum olarak alınabilecek önlemler, yaşam kalitesi gibi önemli konu başlıkları yarın saat 11.00’de Ankara’da, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği’nde yapılacak basın toplantısında ele alınacak.
Her yıl Dünya Kanser Gününde Uluslararası Kanser Kontrol Örgütü (UICC) ve ortak kuruluşların birlikte yürüttüğü, her yıl milyonlarca ölüme neden olan ve pek çoğu önlenebilir olan bir hastalığı karşı toplumsal bilinci artırmak amacıyla tüm dünyada kampanyalar düzenleniyor.
Dünyada her yıl 14 milyon kişiye kanser tanısı konulmakta ve 8 milyon kişi kanserden ölmektedir. Önlem alınmazsa, dünya genelinde kanser yükünün artarak 2030 yılında 23 milyon yeni tanı kanser vakasına ve 13 milyon ölüme ulaşacağı tahmin edilmektedir. 2015 Dünya Kanser Günü’nün ana teması -Sağlıklı Yaşamayı Seçmek, Erken Tanı Sağlamak, Herkes İçin Tedavi, Yaşam Kalitesi- “İmkansız Değil” olarak belirlenmiştir.
Yarın Ankara’da düzenlenecek “Dünya Kanser Günü” basın toplantısına, Dünya Kanser Örgütü (UICC) Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk, Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Başkanı Prof. Dr. Şuayib Yalçın, T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, T.C. Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Doç. Dr. Murat Gültekin ve Türk Kanser Araştırma ve Savaş Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sezai Yaman katılacak.