ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a Büyük Destek: 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı

ABD'den Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a Büyük Destek: 95 Milyar Dolarlık Yardım Paketi Onaylandı
ABD Temsilciler Meclisi; Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a toplamda 95 milyar dolarlık bir yardımı içeren paketi büyük bir çoğunlukla onayladı.

ABD Temsilciler Meclisi, stratejik öneme sahip üç ülke Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a toplam 95 milyar dolarlık yardım paketini onayladı. Paket, Ukrayna'ya 61 milyar dolar, İsrail'e 26 milyar dolar ve Tayvan'a 8 milyar dolar yardım içeriyor.

Cumhuriyetçi çoğunluk liderliğindeki Temsilciler Meclisi, Mike Johnson önderliğinde Demokratlarla işbirliği yaparak, içerisinde önemli miktarda bütçe ayrılan ve iki partinin desteğini alan bir tasarıyı kabul etti. Tasarı toplam 122'ye karşı 311 oyla geçti.

Başkan Biden’dan Güçlü Destek ve Hızlı Onay Sözü

ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi tarafından onaylanan pakete destek verdiğini ve kongreden geçer geçmez imzalayacağını açıkladı.

Biden, yaptığı yazılı açıklamada "Bu paket, İsrail ve Ukrayna'ya hayati destek sağlayacak ve Gazze'deki Filistinlilere insani yardım ulaştıracak. Ayrıca Hint-Pasifik bölgesindeki güvenlik ve istikrarı artıracak önemli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Temsilciler Meclisi'nden geçen yardım paketi, şimdi Senato'nun onayına sunulacak. Demokratların çoğunlukta olduğu Senato'nun, yardım paketini onaylaması ve Başkan Biden'ın imzası ile yürürlüğe girmesi bekleniyor. Senato oylamasının salı günü yapılması öngörülüyor.

Bu stratejik yardım paketi, özellikle Ukrayna'nın Rusya ile savaşında ve Tayvan'ın bölgesel güvenliğinin artırılmasında kritik bir rol oynayacak. İsrail için ayrılan fonun bir kısmının Gazze dahil çeşitli çatışma bölgelerinde insani yardım amaçlı kullanılması planlanıyor.