Aşırı Yağışlar Houston ve Çevresinde Felakete Yol Açtı

Aşırı Yağışlar Houston ve Çevresinde Felakete Yol Açtı
ABD'nin Texas eyaletinde son günlerde şiddetlenen yağışlar, Houston ve çevresinde büyük bir felakete neden oldu. Aşırı yağışlar sonucu nehirler taştı, onlarca kişi mahsur kaldı ve binlercesi tahliye edildi.

ABD'nin Texas eyaletinde şiddetli yağışlar, Houston ve çevresinde büyük bir felakete yol açtı. Mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için yoğun çaba harcanırken, binlerce kişi de tahliye edildi.

Houston civarında bulunan 12 nehir, aşırı yağışlar nedeniyle büyük sel alarmı verdi. Eyalet, nisan başından beri süregelen şiddetli yağmurların yanı sıra Meksika Körfezi'nden gelen kasırga ve dolu gibi doğa olaylarıyla da mücadele ediyor.

Eyalet Acil Yönetim Koordinatörü Emmitt Eldridge, CNN'e yaptığı açıklamada, Houston'ın kuzeyinde 200 evin zorunlu tahliye edildiğini ve en az 58 kurtarma operasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Ancak bölgede daha fazla su taşmasının beklendiğini vurguladı.

Yollar Sular Altında, Köprüler Hasar Gördü

Houston'ın kuzeybatısındaki Walker County'de ise yaklaşık 43 ana yolun hala sular altında olduğu ve bazı köprülerin sel suları nedeniyle kullanılamaz hale geldiği bildirildi.

Houston'un yaklaşık 100 kilometre kuzeydoğusundaki Polk County'de ise 700 evin sel sularıyla kaplandığı ve yağmurların sel seviyesini daha da yükseltebileceği uyarısında bulunuldu.

Şu ana kadar ölen ya da yaralanan olmazken, binlerce evin tahliye edildiği bölgede maddi zararın büyük olduğu belirtildi. Yetkililer, vatandaşları uyararak dikkatli olmaları çağrısında bulundu.