Batılı Ülkeler Vatandaşlarını Rusya'daki Risklere Karşı Uyardı

Batılı Ülkeler Vatandaşlarını Rusya'daki Risklere Karşı Uyardı

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından Amerikan vatandaşlarına yönelik yapılan, Moskova'daki kalabalık alanlardan uzak durma çağrısı, diğer Batılı ülkeler tarafından da benzer uyarılar yapmasına yol açtı. İngiltere, Almanya, İsveç, Letonya, Çekya, Kanada ve Güney Kore, Rusya'daki güvenlik durumuyla ilgili endişelerini dile getiren açıklamalar yaptı. İngiltere'nin Moskova Büyükelçiliği, ABD'nin uyarısını kendi web sitesinde alıntılarken, Almanya Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarını Rusya'ya seyahat etmeme konusunda ciddi bir şekilde uyardı.

Seyahat ve Güvenlik Önerileri

İsveç, Rusya'daki güvenlik durumunun kötüleştiğine dair uyarısında vatandaşlarına uluslararası medya ve büyükelçiliklerden gelen bilgilere dikkat etmelerini önerdi. Çekya'nın Moskova Büyükelçiliği, olası aşırılıkçı saldırılarına ilişkin raporlar nedeniyle ekstra dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Letonya ve Kanada da sosyal medya ve resmi sayfalar aracılığıyla ABD Büyükelçiliğinin uyarısına atıfta bulunarak, vatandaşlarına benzer uyarılarda bulundu. Güney Kore'nin Moskova Büyükelçiliği de kalabalık yerlerden uzak durma çağrısında bulunarak ABD'nin tavsiyesine atıfta bulundu.

ABD'nin Güvenlik Uyarısı

Bu uluslararası endişenin temelinde, ABD'nin Moskova Büyükelçiliği tarafından yayımlanan bir açıklama yer alıyor. ABD vatandaşlarına, aşırılık yanlılarının Moskova'daki büyük toplantıları, konserleri dahil, hedef alma planları olduğuna dair bilgilerin izlendiği ve bu nedenle 48 saat boyunca kalabalık toplantılardan kaçınılması gerektiği konusunda uyarıda bulunulmuştu.