Hamas Refaha Düzenlenecek Olası Bir Saldırının Ateşkes Görüşmelerini Tehlikeye Atacağını Açıkladı

Hamas Refaha Düzenlenecek Olası Bir Saldırının Ateşkes Görüşmelerini Tehlikeye Atacağını Açıkladı
Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrail'in Refah'a olası bir kara saldırısı düzenlemesinin ateşkes müzakerelerini boşa çıkaracağını açıkladı.

Hamas'ın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, er-Rişk, İsrail ordusunun bu sabah Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılması talebiyle ilgili değerlendirme yaptı.

İzzet er-Rişk, İsrail ordusunun Refah kentine yönelik kara saldırısı olasılığını değerlendirirken "Refah'a yönelik herhangi bir kara saldırısının ateşkes ve esir takası müzakerelerini boşa çıkaracağını" ifade etti.

İzzet er-Rişk, Refah'a yapılacak olası bir saldırının İsrail ordusu için kesinlikle bir "gezinti" olmayacağı konusunda uyarılarda bulunarak sonucun tüm sorumluluğunun İsrail hükümeti ve Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya ait olacağını vurguladı.

İsrail ordusu tarafından sabah yapılan açıklamada, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını talep edilmişti. İsrail Ordu Radyosu'nun aktardığına göre boşaltılması istenen bölgede yaklaşık 100 bin Filistinli yaşıyordu.

İsrail ordusunun Refah'a karadan da saldırı başlatma ihtimaliyle birlikte bölgenin doğusunda zorunlu göç hareketi başladı.