İsrail Müzakere Heyeti Yarın Kahire'ye Gidecek

İsrail Müzakere Heyeti Yarın Kahire'ye Gidecek
İsrail'in devlet televizyonu KAN'ın yaptığı haberde, müzakerelerde bulunan bir yetkili, "salı günü Mossad, ordu ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'ten bir heyetin Kahire'ye gidebileceği" bilgisini verdi.

Söz konusu İsrailli yetkili, heyetin Kahire'ye gitmesinin Hamas'ın yanıtına bağlı olduğunu belirtti.

Yapılan haberde "Müzakerelerde İsrail'in esir takası yol ayrımına geldiği" değerlendirilirken İsrail ile Mısır görüşmelerinin sürdüğü, ayrıca Tel Aviv'in Hamas'a önerdiği son teklifte esnek davrandığı belirtildi.

Katar'lı "Al-Araby Al-Jadeed", Mısır'ın Hamas ile müzakereler için İsrail heyetini Kahire'ye davet ettiğini söylemişti.

Mısır ve Katar'ın ara buluculuğunda hazırlanan yeni bir ateşkes ve karşılıklı esir takası teklifi cuma günü Hamas'a sunuldu. Hamas'ın teklif üzerinde çalıştığı ve yakında yanıtını vereceği açıklandı.

Pazartesi günü Kahire'ye Hamas'tan bir heyetin ateşkes teklifini görüşmek için gittiği belirtildi.

İsrail: Gazze'de 130'dan Fazla İsrailli Esir Var

İsrail yetkililerine göre Gazze Şeridi'nde, bazıları hayatta olan bazıları ise hayatını kaybeden 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor.

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda öldürülen İsrailli esir sayısının 70'i aştığını Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları duyurdu.

7 Ekim tarihinden beri İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, 24 binden fazlası kadın ve çocuk olmak üzere 34 bini aşkın Filistinli hayatını kaybetti.

Bölgedeki sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu, 77 binden fazla yaralı ve 7 bin kadar kişinin de kayıp olduğu belirtiliyor. Gazze Şeridi'nde yaşayan 1,9 milyondan fazla Filistinli ise zorla göç etmek zorunda kaldı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 25 Mart'ta aldığı ateşkes kararı hiçe sayıldı ve İsrail ordusu saldırılarını sürdürdü.

Uluslararası toplumun uyarılarına rağmen İsrail yetkilileri, 1,5 milyon kadar Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısı başlatılacağı söylentilerini devam ediyor.