İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta Saldırılara Devam Kararı Aldı

İsrail Savaş Kabinesi, Refah'ta Saldırılara Devam Kararı Aldı
İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah kentindeki saldırılara devam kararı aldığı bildirildi. Hamas'ın Mısır ve Katar tarafından iletilen ateşkes önerisini kabul etmesinin ardından alınan bu karar, bölgedeki gerilimi artırabilir.

İsrail Savaş Kabinesi, Hamas'ın Mısır ve Katar'ın Gazze için sunduğu ateşkes teklifine rağmen Refah'taki saldırılara devam kararı aldı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Refah kentinde 1.5 milyon kişinin sığındığı 50'den fazla yere hava saldırısı düzenlediklerini açıkladı.

Öte yandan, Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etmesinin ardından İsrail Başbakanlık Ofisi, Hamas'ın taleplerini karşılamadığını ancak anlaşmaya varmak için bir heyet göndereceklerini belirtti. İsrail'in Refah'taki saldırıları, bölgede daha fazla gerilime yol açabilir.

İsrail Ordu Sözcüsü Hagari, düzenlediği basın toplantısında, saldırıların Refah'ın doğusunda kara saldırısına hazırlanan ordunun harekatı sırasında gerçekleştiğini söyledi. Ayrıca İsrail ordusunun sabah yaptığı açıklamada, Refah'ın doğusundaki bazı mahallelerin boşaltılmasını istediği ve yaklaşık 100 bin Filistinlinin bu bölgelerden tahliye edildiği belirtildi.