İsrail Savaşın Devam Edeceğini Açıkladı

İsrail Savaşın Devam Edeceğini Açıkladı
İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin, Gazze'deki operasyonların devamı için onay verdiği duyuruldu.

İsrail'in güney cephesinde (Gazze) devam eden operasyonların planını onaylayan Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, durumun ciddiyetini vurguladı. Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda yapılan basın toplantısında konuşan İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Halevi'nin kararının Gazze'deki gergin durumun devam edeceği şeklinde olduğunu belirtti.

Son haftalarda Gazze'nin orta kesiminde gerçekleştirilen operasyonların ardından Hamas'a ait altyapının yok edildiğini açıklayan Hagari, İsrail'in Gazze'deki savaşın sonraki aşamaları için hazırlık yaptığını aktardı. Sözcü, ordunun direktiflerinde herhangi bir değişiklik olmadığını ve olması durumunda şeffaf bir şekilde güncelleneceğini sözlerine ekledi.

Bu gelişme, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Hamas'a diplomatik ve askeri baskıyı artırma niyetini açıklamasının ardından geldi.

Can Kayıpları Artıyor: Gazze'deki Durum Kritik

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail'in 198 gündür sürdürdüğü saldırılarda 48 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 79 Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

7 Ekim'den bu yana süren çatışmalarda ölenlerin sayısının 34 bin 97'ye, yaralı sayısının da 76 bin 980'e yükseldiği ifade edildi. Açıklamada ayrıca enkaz altında ve yol kenarlarında kalan ölülerin olduğu ancak İsrail askerlerinin müdahalesi nedeniyle sağlık ekiplerinin cenazelere ulaşamadığına dikkat çekildi.