Kassam Tugayları, İsrail Askerlerini Kullandıkları Silahlarla Vurdu

Kassam Tugayları, İsrail Askerlerini Kullandıkları Silahlarla Vurdu
İzzeddin El Kassam Tugayları, son gerçekleştirdikleri saldırı ile gündeme oturdu. İşte ayrıntılar...

İzzedin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Netzarim bölgesinde, İsrail askerlerine yönelik büyük bir pusu kurdu. Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, bu saldırıda İsrail'e ait patlamamış F16 füzelerini kullanarak İsrail askerlerini hedef aldı. Saldırı sonucunda çok sayıda İsrail askeri yaşamını yitirdi ve onlarca asker yaralandı. İsrail Hava Kuvvetleri, yaralı askerleri tahliye etmek için yoğun bir helikopter trafiği gerçekleştirdi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, yapılan saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ubeyde, İsrail askerlerinin pusuya düşürüldüğünü ve İsrail'in kendi silahlarını kullanarak bu saldırının gerçekleştirildiğini duyurdu.

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin sivillere attığı ancak patlamayan F16 füzeleri ile İsrail askerlerini mayınlı bir pusuya düşürdüklerini belirtti.

İsrail saldırıları Devam Edecek

Bu arada İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde sürdürdüğü askeri harekatlarına devam etme kararı aldı.

Özellikle 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı Refah kentine yönelik saldırı planlarının onaylandığı belirtildi. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin bu planları desteklediği ve İsrail'in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in de hükümetin Refah'ı işgal etme planlarına vurgu yaptığı aktarıldı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Refah kentine yönelik saldırılarının arttığını ve büyük bir felaketin eşiğinde olduklarını belirtti. Abbas, Refah'ın önümüzdeki günlerde büyük bir saldırıya maruz kalabileceğini ve bunun Filistin halkı için büyük bir yıkım olacağını ifade etti.