Netanyahu Kabine Toplantısında Refah Operasyonu Hakkında Konuştu

Netanyahu Kabine Toplantısında Refah Operasyonu Hakkında Konuştu
Başbakan Netanyahu'nun, aşırı sağcı bakanların Gazze'deki işgalin yavaş ilerlediği eleştirilerine ve Refah'ın karadan işgal edilmemesi halinde hükümetten çekileceklerine yönelik tehditlerine kabine toplantısında yanıt verdi.

The Times of Israel gazetesindeki habere göre Başbakan Netanyahu, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in, Refah bölgesinin karadan işgal edilmesi gerektiği yönündeki tehditlerini kabine toplantısında yanıtladı.

Kabine üyelerine hitaben, "Kimsenin bana ne yapacağımı veya nasıl yapacağımı söylemesine gerek yok." diyen Netanyahu "Bazı şeyler oluyor ve olacak. Bu masadan birlik bekliyorum." ifadelerini kullandı.

Kabine toplantısı sırasında Savunma Bakanı Yoav Gallant, geçen hafta ve bugün dahil olmak üzere Gazze Şeridi'ndeki Refah'ın karadan işgaline yönelik hazırlıklarla ilgilendiğini belirterek, "Operasyon; yakında hatta çok yakında gerçekleşecek." açıklamasında bulundu.

İşgal altındaki topraklardaki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinden sorumlu Ulusal Misyonlar Bakanı Orit Strock, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın Hamas'la müzakerelerin yalnızca ateş altında yürütüleceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, "Ancak şu anda bu gerçekleşmiyor" dedi.

İsrail'deki koalisyon hükümetinin ortaklarından Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir ve Maliye Bakanı Smotrich'in de aralarında bulunduğu birçok aşırı sağcı lider, Hamas'ın elinde tuttuğu İsrailli esirleri geri almayı ve buna bağlı bir ateşkese imza atmayı reddederek savaşın devam etmesi ve Refah kentine saldırının bir an önce başlaması gerektiği yönünde açıklamalarda bulunuyor.

Smotrich ve Ben-Gvir'in, Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesine karadan bir işgal gerçekleştirilmediği takdirde hükümetten çekilme tehdidinde bulunduğu bildirilmişti.