Tesla 400 Çalışanını İşten Çıkaracak

Tesla 400 Çalışanını İşten Çıkaracak
Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, Almanya'daki giga fabrikasında çalışan 400 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarında bulunan Grünheide'deki giga fabrikasındaki çalışanlardan 400'ünü işten çıkarmayı planladığını açıkladı.

Tesla yaptığı açıklamada, küresel çapta elektrikli otomobillere olan talebin azalması nedeniyle şirketin zorluklarla karşı karşıya kaldığı ve bu durumun işten çıkarmaların temel nedeni olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, Tesla'nın Avrupa'daki ilk fabrikası olan Grünheide'de 400 kişinin işten çıkarılması planlandığı ancak bunun zorunlu işten çıkarma yerine gönüllü bir programla gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini belirtildi.

Şirketin, Almanya'daki giga fabrikasında gönüllü işten çıkarma programı için iş konseyi ile görüşmelerin yapıldığı da açıklamada belirtildi.

Gruenheide tesisinde şirketin 12 binden fazla çalışanı bulunuyor. Geçen hafta fabrikada yaklaşık 300 geçici işçinin işine son verileceği duyurulmuştu.

Tesla, bu ay küresel iş gücünde yaklaşık yüzde 10'luk bir azaltma yapacağını açıklamıştı.

Tesla'nın Satışları Düştü

Nisan ayında açıklanan 2024'ün ilk üç ayına ilişkin araç üretim ve teslimat verilerine göre Tesla'nın otomobil teslimatları ilk çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,5 oranında azalarak, 2020'den bu yana yıllık bazda ilk kez düşüş gösterdi.

Bu yılın ilk çeyreğinde Tesla'nın teslim ettiği araç sayısı 386 bin 810 olarak açıklandı. Ancak piyasa beklentisi, bu rakamın yaklaşık olarak 450 bin civarında olacağı yönündeydi.

Bugün, Tesla'nın ilk çeyreğe ilişkin finansal sonuçlarını açıklaması bekleniyor.