Dünyaca Ünlü Tokatlı İş Adamı Hüseyin Özer:

Dünyaca Ünlü Tokatlı İş Adamı Hüseyin Özer:

İngiltere’nin başkenti Londra’da restoran zinciri kurarak tüm dünyada adından söz ettiren ünlü Tokatlı iş adamı Hüseyin Özer, “Müslüman tuvaleti alafranga olmalıdır” dedi.
İngiltere’den memleketi Tokat’a gelen Sofra Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özer, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Kültür Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz ve Tarihçi Hasan Erdem ile kahvaltıda bir ara geldi. Özer, Türk insanın geliştiğini Türk yemeğinin de gelişmesi gerektiğini kaydetti. Öncelikle, işadamı değil, adam olmak istediğini ifade eden Özer, “Bu vatanın hizmetçisi olur, hizmet edebilirim. Tokat’ta para da var, yatırımcı da. Parasız Tokatlı yok. Hepsi zengin zaten. Sadece doğru yere yatırım yapılması lazım. Tokat’a turist getirmek lazım. Bir fabrika açarsınız, bir aile zengin olur. Birkaç insan da orada çalışır, işçi olur ama turistle ilgili bir şey yaparsanız herkese bir gelir getirir. Tuvaletlerin mutlaka temiz ve sağlıklı olması lazım. Müslüman tuvaleti alafranga olmalıdır. O da temiz, sağlıklı daha dine uygundur. Ben Müslüman’ım, inançlıyım. Onun için önce tuvaletlerimizi düzeltelim, yemeklerimizi geliştiririz” dedi.
Tokat Valisi Cevdet Can ise Tokat’ın bir yemek merkezi olabileceğini ifade ederek, “Sayın Özer, ‘parayı para kazanmaz, parayı itibar, insanlık kazanır’ dedi. Onun tecrübesinden Tokat yararlanacaktır. Tokat’ta turizm konusunda önemli bir döneme giriyoruz. Kendisi bizim ilk rehberimiz olacak” diye konuştu.