Düzce Katı Atık Birliği Bir Araya Geldi

Düzce Katı Atık Birliği Bir Araya Geldi

Düzce İli Katı Atık Birliği, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in katılımıyla bir araya geldi. Toplantıda, tüzel değişiklikler karara bağlanırken, tesisin ihale sürecinin sona ermesiyle birlikte faaliyete gireceği müjdelendi.
Düzce İli Katı Atık Birliği, Cumayeri Dokuzdeğirmen Köyünde gerçekleşen toplantıda önemli kararlara imza attı. Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan’ın da ilk defa katıldığı Katı Atık Birliği Meclis Toplantısında, tüzük değişikliğine ilişkin kararlar görüşüldü.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş başkanlığında gerçekleşen Katı Atık Birliği Meclis Toplantısına Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Katı Atık Birliği üyeleri katıldı.
Toplantıda, Katı Atık Birliği Meclisinin yılda 3 defa değil, ayda bir defa toplanmasına karar verildi. Aynı zamanda Katı Atık Birliği Encümen Toplantısı için 4 olan katılımcı sayısı 11’e yükseltildi.
Katı Atık Birliği Encümenine ise Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, Gölyaka Belediye Başkanı Bekir Akbulut, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve Boğaziçi Belediye Başkanı İbrahim Ercan seçildi. Böylelikle her toplantıda belediyelerin ve İl Özel İdaresinin temsil edilmesi sağlandı.
Toplantının bir diğer gündem maddesinde ise Katı Atık Birliğine Bağlı Belediyeler Arasında İş Birliği ve Yardımlaşma Fonu oluşturularak her 5 ayda, bir belediye için ortak proje hayata geçirilmesine karar verildi.
Katı Atık Tesisi hakkında bilgi veren Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte tesisin faaliyete geçeceğini de müjdeledi. Toplantının sonunda ise ortak çöp toplama ihalesi ile ilgili çalışmalar yapması için kısa zamanda Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Şemsettin Yenersoy başkanlığında bir komisyon oluşturulmasına karar verildi.