Düzceli Muhasebecilere Farkındalık Eğitimi

Düzceli Muhasebecilere Farkındalık Eğitimi

Türkiye Muhasebeciler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından Düzce’deki mali müşavir ve muhasebecilere farkındalık eğitimi verildi. Düzce Serbest Muhasebeciler ve mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, yaptığı konuşmada katılımın az olması nedeniyle katılmayan muhasebecilere sitem etti.
Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası toplantı salonunda, TÜRMOB tarafından 2015 yılı itibari ile uygulanması zorunlu olan Haksız rekabetle mücadele yazılımın meslek mensuplarınca kullanılması hakkındaki karar ile muhasebe meslek mensuplarının etik eğitimi etik sözleşme yapılması hakkındaki tebliğde yer alan düzenlemelere ilişkin olarak farkındalık eğitimi düzenlendi.
Eğitime İstanbul ve Sakarya’dan Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanları, TÜRHAK kurul üyesi ve eğitmenler, Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş ile Düzceli muhasebeci ve mali müşavirler katıldı.
Düzce Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Kudret Taş, eğitim hakkında bilgi verirken, Kudret taş konuşmasına toplantıya az sayıda katılımın olması nedeniyle gelmeyen muhasebecilere sitem ederek başladı.
Kudret Taş; “3 dönemdir bu odanın yönetimlerinde görev aldım. Yaptığımız toplantılara gelmemekte ısrar eden arkadaşlarımız var. Bakalım onlar nereye kadar ısrar edecekler. Ancak bizde ısrarla toplantılar yapmaya ve eğitim çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Gelen arkadaşlarıma ise teşekkür ediyorum.”dedi.
Kudret Taş eğitim ile ilgili bilgiler de verdi. Kudret Taş;“ TÜRMOB’un 21. Genel kurulunda mesleki iki önemli karar kabul edildi. Bunlar, Haksız rekabet yazılımının meslek mensupları tarafından kullanılma mecburiyeti ile Muhasebe, denetimcilik ve danışmanlık İşletmeleri için İşyeri Hizmet ve kalite güvence ilke ve esasları hakkında mecburi karardı. Bunlar 13 aralık 2013 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu 2 konu bizler için hem yazılım kullanılması hem de ofislerimizde geleneksel olarak sürdürmekte olduğumuz mesleki hizmet şartlarımız geliştirmemizi sağlayacak kararlardı. Bu mesleki kararların çok önemli kazanımlar sağlayacağı inancındayım” dedi.
Eğitmen Gülgün Öztürk ise slayt eşliğinde üyeleri bilgilendirdi.