Edes Toplantısı Yapıldı

Edes Toplantısı Yapıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yerel dinamikleri harekete geçirerek engellilik konusunda farkındalık meydana getirmek için Bartın Valilği tarafından bir toplantı yapıldı.
EDES kapsamında proje sözleşmesi imza töreni Valilik Çeşm-i Cihan toplantı salonunda Vali Seyfettin Azizoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Kerim Bacıoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Hürol Aksu katıldı.
Engelli vatandaşların psiko-sosyal ve tıbbi rehabilitasyonuna ve engelliliğin önlenmesine katkıda bulunmayı amaçlayan Engelliler Destek Programı kapsamında 2014 yılı için Bartın, proje desteklenmeye hak kazandı.
Bartın Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “2014 dönemi için ilimizden hazırlanan 9 proje arasından, Bartın İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin “Görme Engelini Görerek Aşalım” 73.059,00 TL bütçeli projesi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün “Annemle Güvendeyim” 78.076,00 TL bütçeli projesi, Bartın Belediye Başkanlığı’nın “Engelliliği Engellemek Bizim Elimizde” 220,00 TL bütçeli projesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün “Kanatları Biziz” 94.874,08 TL bütçeli projesi, Bakanlık tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır” denildi.