Edirne Belediye Başkanı Gürkan, İstanbul Ve Paris’te Yaşanan Terör Olaylarını Kınadı

Edirne Belediye Başkanı Gürkan, İstanbul Ve Paris’te Yaşanan Terör Olaylarını Kınadı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, İstanbul ve Paris’te yaşanan terör olaylarını kınadı. Gürkan, “Bizim dinimiz barış dini İslam’ı gerekçe göstererek veya bunun dışında hangi gerekçeyle olursa olsun bir insanın hunharca öldürülmesi ve katledilmesi açıklanamaz” dedi.
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen ‘2. Halka Hesap Verme’ toplantısı öncesi basın mensuplarının Türkiye’de ve Fransa’da yaşanan terör olayları ile ilgili sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Gürkan, bir insanın hunharca öldürülmesinin hiçbir açıklamasının olamayacağını belirterek, “Hiçbir din, inanç, ırk, insanların gereksiz yere öldürülmesini haklı gösteremez” diye konuştu.
Gürkan, yaklaşık bir hafta önce de İstanbul’da bir canlı bombanın yaptığı saldırıyı hatırlatarak, “İstanbul’da bir canlı bomba bir polisimizi şehit etti. Yine Fransa’da 12 tane insanı öldürdüler. Diğer taraftan IŞİD denilen örgüt masum, günahsız insanları din adına öldürüyor. Hiçbir din, inanç, ırk, insanların gereksiz yere öldürülmesini haklı gösteremez. Özellikle 40 yıldır terörle uğraşmış terörden çok çekmiş ve hala terör örgütüyle uğraşmak zorunda kalan bir halk olarak bu terörün dünyada artık bitmesi ve sona erdirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.