Edirne İl Emniyet Müdürü Baştuğ’dan Buruk Veda

Edirne İl Emniyet Müdürü Baştuğ’dan Buruk Veda

İçişleri Bakanlığı’nın, Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Edirne İl Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ, Mersin’e atandı. Baştuğ, takdirle Mersin’e tayin olmanın kendisi için onur verici olduğunu dile getirerek, "Edirne, daima gönlümün bir köşesinde yer tutacak” dedi.
İçişleri Bakanlığı’nın Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, 15 ilin emniyet müdürü başka bir göreve atanmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alınırken, 21 ilin emniyet müdürlüklerine de yeni atamalar yapıldı.
13 Şubat 2014’te göreve getirilen ve henüz bir yılı dolmadan, Mersin’e atanan Baştuğ, gazetecilere yaptığı açıklamada, serhat şehri Edirne’nin kendisi için değerinin çok özel olduğunu belirterek, "Serhat şehri şehirlerin başkenti Edirne’den Mersin’e tayinim çıktı. Gönlümün yarısı burada, belki aklımın yarısı da burada kalacak. Edirne, daima gönlümün bir köşesinde yer tutacak. Allah’ım mahcup etmesin. Takdir bu şekilde. Takdir edilmek güzel bir olay. Takdirle, Mersin’e tayin olmak benim için onur verici bir olay. Allah’ım mahcup etmesin diyorum, diyebileceğim mesaj bu" ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Baştuğ’un Mersin’e atanmasının ardından Edirne Emniyet Müdürlüğü görevine Polis Başmüfettişi Armağan Adnan Erdoğan atandı.