Edirne İl Genel Meclis Üyesi Akgün, Ziraat Odası Başkanlığını Açıkladı

Edirne İl Genel Meclis Üyesi Akgün, Ziraat Odası Başkanlığını Açıkladı

Edirne İl Genel Meclisi Üyesi CHP’li Erdal Akgün, "Ziraat Odası Başkanlığına adaylığımı koyuyorum. Ben yöneten değil, yönetilen bir Ziraat Odası Başkanı olacağım" dedi.
Edirne İl Genel Meclisi Üyesi Erdal Akgün, Edirne Ziraat Odası’nın Şubat ayında yapılacak olan genel kurulu öncesi başkanlığa adaylığını açıkladı. Konu ile ilgili açıklama yapan Akgün, "Kendi köyümden delege seçilerek Ziraat Odası delegesi oldum. Bizi seçen bu zamana kadar Ziraat Odası’nda görev yapmış olan insanlara saygımızdan dolayı böyle bir açıklama yapma gereği duymadım. Bugüne kadar tüm siyasi yaşantım boyunca hiç bir yere aday olmadım, hep aday gösterildim. Ama özellikle Ziraat Odası denilince üreten insanların aklına gelen ilk isim olarak kendim olduğum kanaatindeyim. Bu şekilde izlenimler alıyorum. Sustum, konuşmadım, durdum. Fakat yoğun baskılar üzerine yani sadece delege seçilmiş olan değil, çiftçilik yapan, her türlü derdine koşan, onların ilk önce sıkıştığında ilk akla gelen isim Erdal Akgün olduğundan şu an itibarı ile Ziraat Odası Başkanlığına adaylığımı koyuyorum. Ben yöneten değil, yönetilen bir Ziraat Odası Başkanı olacağım. Allah’ın izniyle delegelerimizin de yardımıyla özellikle üreten insanların yardımıyla Ziraat Odası Başkanlığı görevini aldığımda Ziraat Odası’nı evrak düzenleyen, mühür basan, imza atan Ziraat Odası olmaktan çıkartıp ufacık bir köylünün burnu kanadığında dahi onun yanına koşan onun yanında olan bir Ziraat Odası Başkanlığı ve yönetimi oluşturacağım" dedi.
Akgün bugünden sonra artık paçaları sıvadıklarını belirterek, "Çünkü artık ben bir anlaşma zemini oluşsun diye bekledim. Fakat bizim bu iyi niyetimizden kendine pay çıkartmaya çalışan insanlar olduğuna dair duyumlar aldık. Bizim sessizliğimiz durgunluğumuz buralarda yarış olmasın, bir anlaşma imzalansın ve bu işi yapacak olan insanlardan bir kadro oluşsun diye bekledik. Ben kesinlikle çekilmiş falan değilim. Şu saatten sonra da resmi olarak adayım. Ayrıca tüm çiftçilerimize ve delegelerimize şunu söylemek istiyorum. Ben görev yapmak istiyorum. Ben Ziraat Odası Meclisi ve yönetiminde görev yapmak istiyorum diyen tüm üreticilerimizi her zaman çiftçimizin yanında olan Erdal Akgün’ün yanına davet ediyorum" şeklinde konuştu.
Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve CHP Havsa İl Genel Meclisi Üyesi, Meclisin Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Tuncay Aytın da, "Ziraat Odaları bizim bir üst toplayıcı kuruluş, çatımızdır. Erdal Akgün arkadaşıma sonsuz desteğimi veriyorum, vermeyi de sürdüreceğim. Çok samimidir, gerçekten halkın içinden biridir. Ve başaracağına da inanıyorum. Arkadaşıma yolu açık olsun diyorum" dedi.