Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ’yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları’

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ’yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları’

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ’Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursu açtı.
Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Mimar Kemaleddin Konferans Salonu’nda Yöneticilik Formasyonu Kazandırma Kursları eğitim çalışmasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, yaptığı açış konuşmasında Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak en başından beri öncelikli sorumluluğunun, bilgi toplumuna dönüşümü gerçekleştirecek müdürlük bünyesindeki kadroların ideal donanımını sağlamak olduğunu söyledi.
Gelişmiş ülkelerin, yatırımlarının önemli bölümünü kurum personelinin değişim ve gelişimine yönlendirdiğini kaydeden Özcan, "Hızla yenilenen dünyamızda öğrenme ve öğretme eksikliğinin giderilmesi amacıyla büyük kaynaklar ayrılmaktadır. Son yıllarda ülkemizde Bakanlığımız bünyesinde artarak devam eden bu ve benzer eğitimlerin yarar ve önemi yadsınamaz. Bu eğitimler milli gelirden eğitime ayrılan payın ne denli büyük olduğunun bir göstergesidir. Toplumlar sorunlarını, insanın en temel özellikleri olan liderlik yeteneği ve iletişim becerisi ile çözüme ulaştırır. Kurumlar, kişilerin iletişimiyle hayat bulur, yöneticilerin liderliğinde yükselir. Bu nedenle yönetimde lider anlayışı vazgeçilmezdir. Kurumların başarısı çalışanların ortak çabasıyla gerçekleşecektir. Yönetim sürecini engelleyen faktörler, bireysel ve kurumsal ilerlemeyi koordine eden liderlerin öncülüğünde giderilecektir. Bu nedenle lider, yenilik ve değişime katkı sağlayacak başarıların anahtarıdır. Eğitimde anahtar konumundaki okul yöneticilerimizin başarılı olması, kendilerini geliştirmesi her bakımdan yetkin hale gelmesi kaçınılmazdır. Bakanlığımız İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan eğitimlerde hedeflerimiz, yeni görevlendirilen ve halen okul müdürlüğü görevini sürdüren yöneticilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, verimliliklerini arttırmak, bilimsel ve teknolojik gelişmelere uyumlarını sağlamak, değişim ve gelişimleri takip etmek, kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sunmak ve en önemlisi vizyoner bakış geliştirebilmektir. Bizler, eğitim camiası olarak, geleceğin bireylerini yetiştiriyoruz. Nihai hedefimiz en iyiye, en güzele ulaşmaktır. Bu hedefler doğrultusunda hazırlanan üç haftalık programımız boyunca akademisyen ve eğitimci arkadaşlarımızın sizlere önemli katkılar sağlayacağını düşünüyor, başarılar diliyorum" dedi.
Konuşmanın ardından Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr.Muharrem Özden, ’İletişim ve Okul Çevre İlişkileri’ konusunda bilgiler verdi. Akademisyenler ve müdürlük personeli tarafından verilecek olan eğitimler 3 hafta boyunca devam edecek.