Edirne’de Göz Gözü Görmüyor

Edirne’de Göz Gözü Görmüyor

Edirne’de, sabah saatlerinde etkili olan yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi 50 metreye kadar düştü. Özellikle kent merkezinde yaşanan yoğun sis dolayısıyla Tarihi Selimiye Camii ve köprüler adeta gözden kayboldu.
Edirne’de, son bir haftadır yaşanan şiddetli soğuk ve buzlanma, hava sıcaklığının 13 dereceleri görmesiyle yerini yoğun sise bıraktı. Kent merkezinde etkili olan sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 30 metreye kadar düştü. Kentte yaşanan sis nedeniyle, Tarihi Selimiye Camii ve Tarihi Tunca ve Meriç köprüleri adeta gözde kayboldu.
İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, özellikle Kapıkule ve Pazarkule Sınır Kapısı istikametinden kent merkezine gelen sürücüleri trafikte dikkatli olmaları konusunda yaptıkları uygulamalarla sık sık uyarıyor.
Edirne Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, kent merkezinde etkili olan sisin etkisinin öğle saatlerinde azalmasının beklenildiği bildirilirken, hava sıcaklığının en yüksek 13, en düşük -1, hissedilen sıcaklığı ise 10 derece olması bekleniyor.