Edirne’de ’kurumsal Kapasite Geliştirme’ Eğitiminin Sonunda Katılımcılara Sertifikaları Verildi

Edirne’de ’kurumsal Kapasite Geliştirme’ Eğitiminin Sonunda Katılımcılara Sertifikaları Verildi

Edirne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce hazırlanan ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında finanse edilen Kurumsal Kapasite Geliştirme Eğitim Semineri, katılımcılara sertifika verilmesiyle son buldu.
Carpe Diem Kişisel Gelişim Merkezinde 6 gün boyunca 40’ar kişilik gruplar halinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı birimlerde çalışan 240 personele eğitim verildi. Kapanış ve sertifika töreninde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, "Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak hitap ettiğimiz kitle özel ihtimam gerektiren gruplardır. İl genelinde 2 bin 160 ağır engelli vatandaşımız 230 tane korunmaya muhtaç statüsünde çocuğumuz var. 2014 yılında kadına yönelik şiddetin önlenmesi kapsamında işlem yapılan kadın sayısı 100’ün üzerindedir. Bakım ve korunmamız altında 45 zihinsel engellimiz var. 200’e yakın yaşlıya kurumlarımızda bakım hizmeti veriyoruz. Bu eğitimdeki amacımız iletişim teknikleri, öfke kontrolü, motivasyon, pozitif davranış geliştirme, empati kurma, zaman yönetimi güçlü yönlerimiz fark etme, kriz yönetimi ve krizle baş edebilme, özgüven yönetimi gibi konularda çalışanlarımızın eğitim almaları ve bunları işinde uygulayabilmeleridir. Bu amaçla 6 gün boyunca 40’ar kişilik gruplar halinde 240 personelimiz hizmet içi eğitimden geçirilmiştir. Bu eğitimlerin tüm personelimize artı bir değer katacağına kurumsal anlamda hizmetlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’in eşi Melahat Şahin, Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır, Trakya Üniversitesi Rektörü Yener Yörük’ün eşi Şule Yörük’ün de ziyaret ettiği seminerin son günündeki Sertifikaları Vali Yardımcısı Salih Altınok verdi.