Edirne’de Yolcu Minibüsü Yan Yattı: 11 Yaralı

Edirne’de Yolcu Minibüsü Yan Yattı: 11 Yaralı

Edirne’de, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle şehir içi ulaşımı sağlayan toplu taşıma aracı yan yattı. Kazada 11 kişi yaralandı.
Kaza, sabah saatlerinde Abdi İpekçi Caddesi Mevlana Camii yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ayhan K.’nın yönetimindeki 22 M 0177 plakalı minibüs, kar yağışının etkisiyle kayganlaşan yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. Okul ve iş yerlerine gitmek için minibüste bulunan 11 yolcu ve araç sürücü Ayhan K. devrilmenin etkisiyle hafif şekilde yaralandı. Olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalelerinin ardından sürücü ve yolcuların kontrol amaçlı Edirne Selimiye Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü bildirildi. Polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturma başlattı.
Öte yandan, kentte aralıklarla süren kar yağışı dolayısıyla polis ekipleri, trafiğin yoğun ve etkili olduğu kavşaklarda sürücülere, kar lastiği ve zincir olmadan trafiğe çıkmamaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, kar yağışının merkez ve ilçelerde aralıklarla akşam saatlerine kadar devam edeceği öğrenildi.