Ege’nin Kırkpınarı 16 Ağustos’ta

Ege’nin Kırkpınarı 16 Ağustos’ta

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen ve Ege’nin Kırkpınarı olarak adlandırılan Kavaklıdere Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri bu yıl 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü yapılacak.
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Menteşe Mahallesi’nde bulunan Beşpınar Yaylası’nda geleneksel olarak düzenlenen Menteşe Beşpınar Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin 22.si 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü yapılacak. 16 Ağustos’ta da yapılacak olan güreşlere Fatih Atlı, Hasan Tuna, Osman Aynur, Salih Dorum, İsmail Koç, Yüksel Kalay, Mükerrem Kıyı, Hüseyin İyican, Hakan Çalışır, Enver Erişti Ali Gökçen, Ramazan Yarar Fevzi Çakır, Cengiz Zengin, Raşit Aysel, Hüseyin Bakan ve Salih Öz gibi güreşçilerin yanı sıra yaklaşık 150 pehlivan katılacak. Güreşte cazgırlığı Kırkpınar Baş Cazgırlarından Bayram Ali Dede ve Nasuh Akgün yapacak. Vatandaşların merakla beklediği 16 Ağustos’da yapılacak olan güreşler bu yıl ücretsiz olacak.
Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir; “Geleneksel ata sporlarından biri olan yağlı güreşlerin bu yıl 22. sini gerçekleştireceklerini belirterek, “Menteşe-Beşpınar yağlı güreşleri 16 Ağustos tarihinde Kavaklıdere ilçemize bağlı Menteşe Mahallesi sınırları içinde bulunan Beşpınar Yaylası’nda yapılacak. Yine her yıl olduğu gibi güreşlerden bir gün öncesinde konser düzenlenecek. Bu yılki konserde pop müzik sanatçısı Murat Başaran sahne alacak. Gerek Muğla’dan gerekse Aydın, Denizli gibi çevre illerden tüm güreş severleri mahallemizde düzenlenecek güreşlere davet ediyorum. Umarım konuklarımız her yıl olduğu gibi bu yıl da çok güzel vakit geçirecektir. Tüm etkinliklerimize herkes davetlidir özellikle Yerküpe'yi görmeyen varsa mutlaka görmesini isterim. Çünkü güreş alanımız asırlık çınar ağaçları altında yemyeşil bir ortamda yer alıyor. Yaylanın altında bulunan Yerküpe Mağarası ise tam bir doğa harikasıdır” dedi.
Bu yıl 22.'si yapılacak olan yağlı pehlivan güreşlerine çok sayıda milletvekili ve bürokratın yanı sıra kalabalık bir seyirci topluluğunun izlemesi bekleniyor.