Eğitim Bir-sen’den ’charlie Hebdo’ Tepkisi

Eğitim Bir-sen’den ’charlie Hebdo’ Tepkisi

Memur Sendikaları Konfederasyonu’na (Memur-Sen) bağlı Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Muş Şube Başkanı Mahir Barışan, Peygamber Efendimizin karikatürünün yayınlanmasına tepki gösterdi.
Yazılı bir açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mahir Barışan, Charli Hebdo Dergisi’ne yapılan saldırıyı kınadı. Bu tür karanlık eylemlerin İslam’a mal edilmesini kabul etmediklerini ifade eden Mahir Barışan; "Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki, dünyanın hiçbir bölgesinde milleti, dini ne olursa olsun hiçbir kimsenin yaşam hakkının elinden alınmasını, suçlu veya suçsuz olsun katledilmesini asla kabul etmeyiz. Bu tür karanlık eylemlerin başta İslam düşmanlığı tezinin içini doldurup İslamofobia’yı yaymaktan, İslam ülkelerinin işgali için zemin hazırlamaktan başka amacı olamaz" dedi.
Charlie Hebdo Dergisi’ne ve Peygamber Efendimizin karikatürünü yayınlayan basın kuruluşlarına tepki gösteren Barışan, "Charlie Hebdo Dergisi’nin 1,5 milyar İslam aleminin hassasiyetlerini göz önünde bulundurmayıp ’Alemlere Rahmet Olarak’ gönderilen Sevgili Peygamberimizi karikatürize etmesini, bu çirkin hareketi basın özgürlüğü kisvesi altında sunan ve savunan her türlü söylem ve neşriyatı kınıyoruz. 14 Ocak 2015 tarihinde ulusal yayın yapan bir gazete Fransa’da yayınlanan Charlie Hebdo Dergisi’nin özel sayısının 4 sayfalık bir kısmını yayınlamış, ayrıca iki yazarı tarafından da derginin kapak sayfasına köşe yazılarında yer vererek, Hz. Muhammed’in (SAV) sureti olduğu iddia edilen karikatürleri sansürsüz olarak yayınlamışlardır. Tüm İslam Aleminin Peygamberimizin resim, karikatür, heykel veya benzeri yollarla teşbih ve tavsiflerinin yapılması uygun görülmediği açıkça belli iken, toplumun dini hassasiyetlerini göz önünde bulundurmadan, infial yaratan bu olaya bizim kayıtsız kalmamız mümkün değildir. İfade özgürlüğü adına veya bir yayın organına düzenlenen saldırıyı kınama adına hiçbir kişi, kurum veya kuruluşun dini değerlerimizle uğraşmak ve bunları hafife almak gibi bir harekete ne hakkı ne de haddi vardır. Yapılan bu davranışların bilinçli bir tahrip hareketi olduğu ve toplumu provoke ettiği açıktır. Bu olayın neticesini düşünmeden yapılmış anlık bir refleks olduğunu ve devamının ne aynı gazetede ne de başka gazetelerde olmamasını dileriz" diye konuştu.
Barışan, ayrıca Eğitim-Bir-Sen Genel Merkezi’nin de konu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na kamu barışını tehlikeye düşürenler hakkında kamu davası açılması için suç duyurusunda bulunduğunu da sözlerine ekledi.