Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yüzde 2’yi Aştı

Altın Fiyatlarındaki Düşüş Yüzde 2’yi Aştı
Altın fiyatları bugün yüzde 2’den fazla değer kaybetti. Kapalıçarşı’da gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları geriledi.

Altın fiyatları bugün yüzde 2’den fazla geriledi ve Kapalıçarşı’da gram altın, çeyrek altın, Cumhuriyet altını fiyatları düştü. Altın piyasasında yaşanan bu düşüşün nedeni, Orta Doğu'da sınırlı da olsa azalan tansiyonun altına olan talepteki zayıflamada etkili olduğu belirtildi. ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin varlık fiyatları üzerinde de etkili olduğu bildiriliyor.

Piyasa Uzmanı Şirin Sarı, düşüşlerin kısa süreli olacağını belirterek, "3000 TL ve üzerindeki fiyatları görmememiz için şu an bir neden yok." dedi. Altın fiyatları, yıl başından bu yana ons altında yüzde 25'ten fazla arttı. Şirin Sarı, ons altında yaşanan yükselişin Asya pazarlarından etkilendiğini ve jeopolitik risklerin de altını desteklediğini belirtti.

altin-dususte2.jpg

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Sarı, "Altın talebi normale döndü. Ancak jeopolitik riskler devam ederse altın fiyatlarını daha fazla etkileyeceğini söyleyebiliriz." şeklinde konuştu. Sarı, yılın ikinci yarısında altın fiyatlarında daha fazla yukarı yönlü ivme beklenirken, şu an için yükselişin sona erdiğini söylemenin erken olduğunu vurguladı.

Öte yandan, analistler Fed'in faiz kararının da altın fiyatlarını etkileyeceğini belirtiyor. Para piyasalarında, Fed'in faiz indirimine haziran veya temmuzda başlama ihtimali yüksek görülüyor. Analistler, ABD'de açıklanacak büyüme verilerinin de altın fiyatları üzerinde etkili olabileceğini dile getirdi.