Brent Petrol Yükselişini Sürdürüyor

Brent Petrol Yükselişini Sürdürüyor
Brent petrolün varil fiyatı, ABD'den gelen güçlü talep verileri ve Orta Doğu'daki gerginliklerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor.

Brent petrolün varil fiyatı, ABD'den gelen güçlü talep verileri ve Orta Doğu'da devam eden çatışmaların etkisiyle yukarı yönlü ivmesini koruyor.

Dün 89,29 dolara kadar yükselen Brent petrolü, günü 89,01 dolar seviyesinde tamamlamıştı. Bugün ise saat 09.58 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,44 artışla 89,45 dolara yükseldi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA), ABD'nin ticari ham petrol stoklarının geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 6 milyon 400 bin varil azaldığını açıkladı. Piyasa beklentisi, stokların 1,8 milyon varil artacağı yönündeydi. Bu beklenmedik azalış, ABD'nin talebindeki güçlü seyirle birlikte, dünya genelinde petrol fiyatlarını destekledi.

Kızıldeniz'deki çatışmaların küresel petrol arzını olumsuz etkileyeceği endişesi de fiyatları yükseltici etkide bulunuyor. Bu bölgesel gerilimler, piyasalarda tedirginliği artırarak petrol fiyatlarını destekliyor.

Fed'in Faiz Kararı Belirsizliği

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararına ilişkin belirsizlikler, petrol fiyatlarında dalgalanmalara sebep oluyor.

Yüksek faiz oranları, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında güçlenmesine neden olarak petrolü diğer para birimi sahipleri için daha pahalı hale getiriyor. Bu durum, petrol fiyatlarında olumsuz etki yaratıyor.

Brent petrolde teknik olarak 89,94 ile 90,60 dolar aralığının direnç, 87,97 ile 86,66 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.