Brent Petrolü Fiyatları Yükseldi

Brent Petrolü Fiyatları Yükseldi
Brent petrolün varil fiyatı uluslararası piyasalarda 83,53 dolara ulaşarak, jeopolitik gerginliklerin etkisi altında yükselişini sürdürdü.

Dün 83,83 dolara kadar tırmanan Brent petrolün varil fiyatı, günü 83,33 dolar seviyesinde tamamladı.

Bugün ise saat 09.09 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,24 artarak 83,53 dolara çıktı. Aynı saatte, Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 78,64 dolardan alıcı buldu.

Fiyatlardaki bu yükseliş, İsrail'in Gazze Şeridi'nden Mısır'a açılan Refah Sınır Kapısı'nı hedef almasının ardından yaşanan jeopolitik risk algısıyla ilişkilendiriliyor.

Çatışma Endişeleri Petrol Talebini Etkiliyor

Filistin resmi haber ajansı WAFA'da yer alan habere göre İsrail ordusu bölgedeki bazı binaları roketlerle hedef alırken, topçu birlikleri de Refah Sınır Kapısı ve Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'na yakın bölgelere atışlar yaptı.

Bu çatışmaların, Gazze'de ateşkes olasılığını zayıflatması ve Orta Doğu'da çatışmaların daha da tırmanabileceği endişelerini artırmasıyla birlikte küresel petrol rezervlerinin çoğuna ev sahipliği yapan bu bölgedeki jeopolitik risklerin petrol fiyatlarını desteklediği belirtildi.

Dolar Fiyatları Sınırlıyor

Diğer taraftan, ABD dolarının diğer para birimleri karşısında güçlenmesi, fiyatların yükselişini sınırlıyor.

ABD dolar endeksi saat 09.07 itibarıyla 105,26 seviyesinde bulunuyor. Bu durum, petrolü diğer para birimlerini kullanan alıcılar için daha pahalı hale getirerek yatırımcıların petrol talebini azaltıyor.

Brent petrolde teknik olarak 84,02 ile 84,45 dolar aralığının direnç, 82,97 ile 82,35 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtildi.