Brent Petrolün Varil Fiyatı 90,38 Dolara Yükseldi

Brent Petrolün Varil Fiyatı 90,38 Dolara Yükseldi
Bugün uluslararası piyasalarda Brent petrolü varil fiyatı 90,38 dolardan işlem görüyor. Dünkü yükselişin ardından, petrol fiyatları bugün hafif bir artışla devam ediyor.

Petrol fiyatları, Çin'in güçlü ekonomik performansı ve Orta Doğu'daki gerilimlerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Uluslararası piyasalarda Brent petrolün varil fiyatı, günü %0,31'lik bir artışla 90,38 dolardan tamamladı.

Dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin'den gelen güçlü ekonomik büyüme verisi, petrol fiyatlarındaki artışta etkili oldu. Ulusal İstatistik Bürosu (UİB) verilerine göre, Çin ekonomisi yılın ilk çeyreğinde beklenenden daha fazla, %5,3 oranında büyüme kaydetti. Bu performans, gayrimenkul piyasasındaki düşüş ve iç talepteki zayıflamaya rağmen gerçekleşti.

Orta Doğu Gerilimi Petrol Fiyatlarını Destekliyor

Orta Doğu'da devam eden gerilimler, petrol fiyatlarındaki yükselişte önemli bir faktör.

İsrail ile İran arasındaki tansiyonun artması, piyasalarda endişe yaratıyor. İsrail'in İran'a karşı olası bir saldırıya hazırlıklı olduğu beklentisi, bölgedeki gerilimi artırıyor. Geçtiğimiz günlerde İran'ın İsrail'e düzenlediği füze ve insansız hava aracı saldırıları, tansiyonu daha da yükseltti.

Brent petrolünde teknik olarak 91,13 ile 91,85 dolar aralığının direnç, 89,22 ile 88,03 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlendiği belirtiliyor.