Emekli ve memura Cuma sürprizi! Milyonlarca kişi o anı bekliyordu

Emekli ve memura Cuma sürprizi! Milyonlarca kişi o anı bekliyordu
Milyonlarca memur ve emekli için heyecanlı bekleyiş başladı.

Milyonlarca kişi o anı bekliyordu! Emekli ve memura Cuma sürprizi- Aktarılan son habere göre, yarın emekli ve memur kesiminin merakla beklediği enflasyon oranları açıklanacak. Ekonomistlerin beklentisi ve konuya ilişkin merak edilenler haberimizde detaylıca ele alınmaktadır.

SSK, Bağkur, Memur ve Memur Emeklisi Nefesini Tuttu

Yarın yılın üçüncü enflasyon oranı açıklanacak. Uzmanların değerlendirmesine göre, yarın enflasyon rakamlarının ortalama olarak yüzde 3,67 oranında artış göstermesi bekleniyor.

emekli-ve-memura-cuma-surprizi-milyonlarca-kisi-o-ani-bekliyordu.webp

Anket Sonuçları Yayımlandı

Türkiye İstatistik Kurumu, 3 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da merakla beklenen enflasyon oranlarını açıklayacak. Ancak enflasyon öncesinde Nisan ayı enflasyon veri anket sonuçları belli oldu.

Ekonomistlerin Beklentisi Belli Oldu

Ekonomistlerin Nisan ayına ilişkin beklentisine göre, bir önceki ay yıllık enflasyon yüzde 67,07 oranında çıkmıştı. Yıllık enflasyonun ise yüzde 69,32 oranında olması bekleniyor. 2024 sonu için enflasyon beklentisinin ise yüzde 45,58 olduğu aktarıldı.

emekli-ve-memura-cuma-surprizi-milyonlarca-kisi-o-ani-bekliyordu-2.webp

Emekliler Heyecanla Bekliyor

Maaşlarına bekledikleri ara zammı alamayan emekliler gözlerini temmuz ayına çevirdi. Her yıl 3 defa zam alan emekliler için temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon oranları belirleyici olacak. Emeklilerin yanı sıra memurlar da enflasyon farkı alıyor. Son olarak 2 aylık enflasyon rakamlarının belli olması ile birlikte SSK ve Bağkur emeklisi şu ana kadar yüzde 11,53 oranında bir artış almaya hak kazanırken, memur maaşı için bu oran yüzde 6,68 oranında netleşti. Kesin zam oranlarının belli olması için gözler temmuz ayında açıklanacak 6 aylık enflasyon rakamlarına çevrildi.