Fitch, Türkiye'nin Kredi Notunu Tartışmak İçin Panel Düzenleyecek

Fitch, Türkiye'nin Kredi Notunu Tartışmak İçin Panel Düzenleyecek
Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu ve ekonomik görünümünü değerlendirmek üzere 24 Nisan'da bir panel düzenleyeceğini duyurdu. Panelde Türkiye'nin kredi notundaki yükselişin etkileri ve geleceği ele alınacak.

Fitch Ratings, 24 Nisan'da Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesinin yankılarıyla bir panel düzenleyeceğini duyurdu. Panelde, Türkiye'nin ekonomik ve finansal sektörlerinin geleceği ele alınacak.

Erich Arispe Morales, Türkiye Birincil Ülke Analisti, Lindsey Liddell, Fitch Gelişmekte Olan Piyasa EMEA Banka Derecelendirmeleri Başkanı, ve diğer uzmanlar, Türkiye'nin yeni kredi notunun etkilerini ve önümüzdeki dönemdeki potansiyel gelişmeleri tartışacak.

Fitch'in Türkiye Birincil Ülke Analisti Erich Arispe Morales liderliğinde gerçekleşecek olan panelde şu konuşmacılar yer alacak:

  • Lindsey Liddell: Fitch Gelişmekte Olan Piyasa EMEA Banka Derecelendirmeleri Başkanı
  • Ahmet Kılınç: Fitch Ratings Bankalar Direktörü
  • Nilay Akyıldız: Uluslararası Kamu Finansmanı Derecelendirmeleri Direktörü
  • Levent Topcu: Banka Dışı Finansal Kurumlar Derecelendirmeleri Direktörü
  • Paul Lund: Fitch'in EMEA Endüstriyel Derecelendirme Grubu Başkanı

Endeks, Güçlü Yükselişle Günü Tamamladı

Borsa İstanbul, Fitch'in Türkiye için düzenleyeceği panelin etkisiyle değer kazancına yöneldi. Önceki kapanışa göre yüzde 0,98 değer kaybederek güne başlayan Borsa İstanbul 100 endeksi, Fitch'in toplantısıyla birlikte pozitif bir seyir izledi. Bankacılık endeksi, değer kazancıyla yüzde 5'in üzerine çıkarak borsaya olumlu bir ivme kazandırdı.

9420 - 9714 aralığında hareket eden endeks, gün sonunda yüzde 1,77 artışla 9693 puanda bulundu. Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,65 ve holding endeksi yüzde 1,22 azalış kaydederken; kapanışta bankacılık endeksi yüzde 5,08 ve holding endeksi yüzde 1,45 yükselişle işlem gördü. Borsa İstanbul, Fitch'in toplantısıyla birlikte güçlü bir performans sergileyerek günü olumlu bir şekilde tamamladı.