GKN Kargo İflas Etti

GKN Kargo İflas Etti
ürk sporunun iki dev kulübü Galatasaray ve Beşiktaş'a bir zamanlar sponsorluk yapan GKN Kargo, mali krizlere yenik düşerek iflasını açıkladı.

Bir zamanlar Türkiye Süper Lig’in önde gelen futbol kulüpleri Galatasaray ve Beşiktaş’a sponsorluk yapmış olan GKN Kargo, ekonomik açıdan zorluk yaşıyordu. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından alınan son kararla birlikte, şirketin iflası kesinleşti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci ve ardından gelen ekonomik krizler, Türkiye’deki birçok işletmeyi de olumsuz etkiledi.

Yüksek enflasyonun da etkisiyle darboğaz yaşayan şirketlerden biri de GKN Kargo oldu. İflas sürecine kadar geçen zaman içerisinde şirket mahkemeden konkordato yani iflastan kurtulmak için geçici mali koruma talebinde bulunmuş ancak mahkeme, sunulan yeniden yapılandırma planını yetersiz bulmuştu.

GKN Kargo’nun toplam borcu 563 milyon TL olarak açıklanırken, bu borcun önemli bir kısmı Galatasaray, Beşiktaş gibi büyük futbol kulüplerine olan sponsorluk anlaşmalarından kaynaklanıyor.

Şirketin sadece iki kayıtlı aracı olmasına rağmen şirket sahibi Gökhan Akyürek’in konkordato başvurusundan kısa bir süre önce lüks bir özel jetle seyahat ettiği ortaya çıktı. Bu seyahatle ilgili Vatanjet Havacılık AŞ’nin 29 bin liralık alacağını tahsil edemediği bilgisi de mahkeme kayıtlarına geçti.